Inrichting

5 ideeën voor het gebruik van ledstrips

11 februari 2021
ledstrips

Aan het zoeken naar sfeervolle verlichting in huis? Dan zijn ledstrips een uitstekende keuze. Al jaren wordt dit type verlichting steeds populairder en dat heeft alles te maken met de vele voordelen. Er zijn veel redenen te bedenken om te kiezen voor led strip verlichting.

 

Het grootste voordeel van ledstrips is dat ze ontzettend energiezuinig zijn. Het vervangen van traditionele verlichting voor ledstrips zorgt dan ook voor een besparing op energiekosten. Benieuwd hoe je ledstrips kunt toepassen in je huis? Wij hebben vijf praktische ideeën voor je op een rijtje gezet!

1. Ledstrips in de slaapkamer

Het kiezen van de juiste verlichting in de slaapkamer is vaak erg lastig. Een lamp is vaak wel praktisch, maar zorgt niet voor extra sfeer in de kamer. Het kiezen voor ledstrips is vaak een goede keuze als je sfeervolle verlichting op je slaapkamer wilt. Plaats bijvoorbeeld ledstrips onder je bed of aan het plafond achter een LED profiel of omlijsting. Dit maakt het mogelijk om indirect licht te creëren wat erg sfeervol is. Als je kiest voor een RGB ledstrip, dan heb je de keuze uit verschillende kleuren verlichting. Door een afstandsbediening aan te sluiten kan je zelf de lichtsterkte en kleur van de ledstrips bepalen.

2. Ledstrips in de kast

Kasten zijn vaak een donkere ruimte waarin het lastig is om genoeg verlichting te creëren. Je kan er niet zomaar een lamp ophangen en met een lamp de kast inschijnen is vaak ook niet erg praktisch. Het plaatsen van ledstrips in de kast zorgt voor een ideale verlichting. Het ziet er niet alleen sfeervol uit, maar is ook erg praktisch.

3. Ledstrips achter de televisie

Ledstrips worden vaak gebruikt om achter de televisie te plaatsen. Deze verlichting zorgt ervoor dat tv kijken minder vermoeiend is voor je ogen. Je kan de ledstrips eenvoudig aan de achterkant van de televisie bevestigen. Wel is het belangrijk dat dit in de vorm van een rechthoek gebeurd.

4. Ledstrips in de badkamer

Ledstrips worden in de badkamer vaak gebruikt voor indirecte verlichting, bijvoorbeeld door ze achter de spiegel, achter het badkamermeubel of onder het bad te plaatsen. Dit zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Wel is het belangrijk om te kiezen voor ledstrips met een IP-waarde van 65 of meer. Deze ledstrips zijn waterdicht en dus geschikt voor gebruik in een vochtige ruimte, zoals de badkamer.

5. Ledstrips in de tuin

Ook als buitenverlichting zijn ledstrips ideaal. Dit type LED verlichting is ontzettend energiezuinig, op afstand bedienbaar en is makkelijk te monteren. Ook in de tuin zijn ledstrips een juiste keuze. Ledstrips zijn ideaal om vormen in de tuin te accentueren.

You Might Also Like