Grote klussen

Ga je zelf verbouwen? Doe het veilig met deze tips!

11 februari 2021
veilig zelf verbouwen

Tijdens een verbouwing zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarom is het verstandig om op voordat je start met de verbouwing jezelf te verdiepen in hoe je dit het veiligst kunt doen. Als je zelf de handen uit de mouwen steekt bij het verbouwen, dan geldt dat veiligheid troef is. Maar hoe zorg je voor een veilige verbouwing? In dit artikel geven wij handige tips!

Draag werkschoenen

Welke werkzaamheden je tijdens de verbouwing ook uitvoert: het dragen van goede werkschoenen is ontzettend belangrijk voor je eigen veiligheid. Werkschoenen zorgen ervoor dat je voeten beschermd worden en dat je geen last krijgt van lichamelijke klachten. Heb je nog geen veiligheidsschoenen? Bestel dan werkschoenen op Arboss.nl. Dit zorgt voor een veilige basis tijdens het klussen.

Goede werkhandschoenen

Tijdens het verbouwen is het belangrijk om goede werkhandschoenen te dragen. Eigenlijk bij elk soort werken zijn handschoenen essentieel. Ook bij klein werk zorgen ze ervoor dat je handen beschermd worden tegen scherpe voorwerpen zoals spijkers. Ons advies is dan ook op een paar goed beschermende handschoenen te dragen.

Gebruik de juiste apparatuur

Het beschikken over degelijk apparatuur en het  gebruiken van de juiste gereedschap zorgt ervoor dat ongelukken worden voorkomen. Als je voor elke klus over het juiste gereedschap beschikt, dan komt dit de veiligheid tijdens de verbouwing ten goede.

Draag een bouwhelm

Bij grove werkzaamheden zoals het vervangen van dakpannen of slopen van een muur is het van levensbelang om een bouwhelm te dragen. Een beschermende helm is eigenlijk altijd verstandig om te dragen als er mogelijk objecten van boven op je hoofd kunnen vallen tijdens de verbouwing. Een goede bouwhelm zorgt ervoor dat je hoofd optimaal beschermd is.

Schakel soms een professional in

Een verbouwing helemaal zelf uitvoeren is natuurlijk het voordeligst, maar het is wel belangrijk om enkel werkzaamheden te verrichten die je zelf kunt doen. Heb je geen verstand van elektriciteit? Schakel dan een professionele elektricien in, zodat je niet zelf in een levensgevaarlijke situatie terecht komt. Complexe werkzaamheden kun je dan ook het beste overlaten aan een professional.

You Might Also Like