Inrichting

Geweldige tips voor een voortreffelijk huisverbeteringsproject

14 april 2021

Het herschikken van je meubels of het aanbrengen van een frisse verflaag geeft een kamer meteen een nieuwe aanblik. Gewoon verse bloemen kopen of nieuwe gordijnen halen kan een kamer ook opfleuren. Om je huis een betere uitstraling te geven, gebruik je de tips van dit artikel.

 

Verbeter je huis door je energiekosten te verlagen. Ga bij je nutsbedrijf na of ze energie-audits van woningen aanbieden. Er zijn heel wat veranderingen die je kunt aanbrengen om je huis energie-efficiënter te maken, waardoor je honderden dollars per jaar bespaart, afhankelijk van de hoeveelheid veranderingen die je kunt aanbrengen. Het voegt ook een geweldig verkoopargument toe aan een huis voor de toekomst.

 

Als je niet zeker weet hoe je de foto’s aan je muur moet ordenen, is er een eenvoudige en doeltreffende oplossing voor je benarde situatie. Schilder een paar contrasterende dikke strepen, diagonaal over je muur. Rangschik dan je foto’s in hun lijsten binnen de dikke strepen. Dit geeft definitie aan je muren en tevens organisatie voor je lijsten.

 

Prik gaatjes in je muurpapieren bubbels! Soms vormen zich bubbels als je behang ophangt en je merkt ze niet op tot het te laat is om het papier terug te trekken en ze te corrigeren. Alles is nog niet verloren! Gebruik gewoon een speld om elke luchtbel door te prikken en strijk hem dan voorzichtig plat tegen de muur.

 

Als je een aannemer inhuurt om aan een huisverbeteringsproject te werken, let er dan op dat hij een geldige vergunning heeft en dat hij een verzekering voor zijn werknemers heeft. Dit is belangrijk voor je bescherming, voor het geval je een juridisch geschil hebt over de kwaliteit van het werk. Bovendien, als zijn werknemers niet door zijn verzekering gedekt zijn, zou je financieel verantwoordelijk kunnen zijn voor eventuele verwondingen die een werknemer oploopt, terwijl hij op jouw terrein is.

 

Handige kasten

Wanneer je gaat verbouwen, is het goed om rekening te houden met waar je welke kasten wil plaatsen. Op de slaapkamer is een kledingkast bijvoorbeeld belangrijk, en in een keuken is een voorraad kast ontzettend handig. Je hebt ladegeleiders van 1500mm die je lades kunnen ondersteunen in de kast. Meer informatie en soorten ladegeleiders vind je op de website van Brasom

 

Niet elk huisverbeteringsproject hoeft een grote opknapbeurt of een grote uitgave te zijn; er zijn een aantal snelle en gemakkelijke updates die je tegen een redelijke prijs kunt uitvoeren om waarde en aantrekkingskracht aan je huis toe te voegen. Begin met verf. Verf je muren, je kasten, je sierlijsten of je deuren. Je kunt zelfs je fornuis of vloertegels verven met speciale verf die voor dat doel ontworpen is. Vergroot de bergruimte door kast- of voorraadkast organisers te installeren. Vervang saaie keukenkastknoppen door knoppen die uniek en decoratief zijn. Als je toch bezig bent, doe dan hetzelfde met je effen witte wandplaten. Verfraai je nieuwe verfbeurt met frisse, heldere gordijnen en vitrages. Huur een vloerbuffer, en boen en was je hardhouten vloeren. Een beetje geld en een scheut creativiteit kunnen tot een paar dramatische veranderingen leiden.

 

Hoewel sommige mensen in staat zijn om timmerwerk of andere gelijksoortige moeilijke klussen aan te pakken, kan binnenhuisdecoratie een meer toegankelijke manier zijn om je huis te verbeteren. Voeg nieuwe materialen toe zoals fluweel of zijde, of schilder kamers in nieuwe kleuren om een frisse, moderne sfeer te scheppen. Houd de tips uit dit artikel in gedachten als je verder gaat met je huisverbeteringsprojecten!

You Might Also Like