Keuken

Jouw keuken compleet

9 april 2021

Heb je een pan, een plank om op te snijden, een mes om mee te snijden en een ingrediënt om überhaupt te snijden, wat moet je dan nog meer?

 

Van alles. Een oven en een fornuis, bijvoorbeeld? Provisie- en koelkast? Vriesvak? En dit alles wel van een beetje kwaliteit, alsjeblieft. Natuurlijk kost dat veel, maar dat is de aanschaf helemaal waard. Anders moet je telkens opnieuw artikelen bestellen omdat de vorige kapot zijn gegaan. Alle kookgerei dat jij nodig hebt om jouw lekkernijen te bereiden moet dus al in groten getale bij jou thuis aanwezig zijn. En natuurlijk kookboeken, recepten en ingrediënten waarmee jij de heerlijkste gerechten voor op je eettafel en hapjes op je borrelplank serveert.

We gaan nog even langs een aantal andere basale zaken die niet mogen ontbreken.

 

Meet tot je ‘t weet

Natuurlijk heb je sommige recepten al duizend keer bereid en weet je precies welke hoeveelheden eraan te pas komen wanneer je je er weer eens aan waagt. Maar dat zal niet altijd het geval zijn wanneer je iets heel nieuws probeert, hoe goed jij je ook op jouw ervaring in de keuken kunt baseren. Schroom dus niet om een maatbeker en weegschaal aan te schaffen waarmee je gewichten in grammen en hoeveelheden in centiliters kunt afwegen en -meten. Zodra je merkt dat je het gerecht helemaal onder de knie hebt, kun je het eens vanuit de losse pols proberen.

 

Scherpe kantjes

Vlijmscherpe messen van hoge kwaliteit ga je nodig hebben om moeiteloos door alle ingrediënten een te komen die jij op jouw snijplank legt. Merk je dat het wat stroever gaat, slijp de messen dan. Schaf desnoods nieuwe aan. En gebruik de juiste ondergrond.

Dat kan een houten plank zijn, of eentje van kunststof. We raden je wel aan om per ingrediënt soort een andere plank te gebruiken om te voorkomen dat de bacteriën die zich erin nestelen van invloed zijn op jouw andere bestanddelen. Dus eentje voor brood, nog een voor vis, weer een andere voor vlees en tot slot een aparte plank voor groenten.

 

Wat de pot schaft

Een pannenset is het eerste wat je koopt zodra je op jezelf gaat. Tenminste, wanneer het op keukengerei aankomt, misschien heeft een bankstel of een televisie voor jou wel net iets meer prioriteit. Hoe dan ook, in de meeste setjes die je aanschaft, zitten alleen kookpannen. Bakken,

braden en grillen wil je echter ook kunnen en daar heb je dan weer aparte pannen voor nodig. Yep, wederom mag je daarvoor diep in je buidel tasten maar je krijgt spijt als je ‘t niet doet. Shoppen maar!

You Might Also Like