Keuken

5 tips om een kleine keuken sfeervol in te richten

4 juni 2018

Een sfeervolle keuken is iets wat in de meeste huishoudens niet kan ontbreken. ‘s Ochtends ontbijten in de keuken met een heerlijk ochtendzonnetje. ‘s Middags een lunch met het hele gezin. ‘s Avonds een gezonde maaltijd met het hele gezin aan de keukentafel. Een sfeervolle keuken nodigt uit en zorgt ervoor dat je het liefst de hele dag in de keuken zit. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat ook jouw keuken sfeervol wordt?

1 Een keukentafel

Een goede keukentafel is zeker van belang in een gezellige keuken. Over het algemeen is dit de plek waar je de meeste tijd zal doorbrengen in de keuken, dus daarom is het zeker van belang om te kiezen voor de juiste keukentafel. De juiste keukentafel vinden is dan ook niet een makkelijke klus. Maar er zijn wel een heleboel winkels waar je een keukentafel kan vinden.

2 De juiste accessoires

Niet alleen een tafel, maar ook de accessoires voor de keuken vinden, is niet gemakkelijk. En daarbij is het ook lastig om te bepalen, welke accessoires je allemaal wil in je keuken. Want ook aan accessoires zijn er meer dan genoeg opties. Neem bijvoorbeeld een prullenbak. Over het algemeen is dit een doorn in het oog, want meestal staat een prullenbak alleen maar in de weg. Toch zijn er ook een hoop leuke prullenbakken te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Mooiekeukenspullen.nl.

3 De invulling van kasten

Een kast op de juiste manier invullen lijkt vaak moeilijk. En dat is het ook wel, want je krijgt al snel een rommelig beeld. Toch zijn er veel manieren om een kast toch leuk in te richten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met tijdschriften, kookboeken, vazen en ander keukengerei.

4 Een goede verhouding

Probeer de keuken zo in te richten, dat alles in de juiste verhouding staat. Het is bijvoorbeeld niet handig om alle meubels aan één kant neer te zetten en vervolgens een loze, lege ruimte te creëren. Het is dan een handigere optie om ervoor te kiezen om alles in de juiste verhouding te plaatsen.

5 De muren invullen

Ook voor de muren zijn er heleboel opties om ze niet saai en leeg te laten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een krijtbord ophangen en daarop de dagelijkse boodschappen schrijven. Of juist een leuk verhaaltje om de dag mee te beginnen. Daarnaast zijn ook kruidenrekjes een leuk idee om aan te muur te monteren. Zo kun je makkelijk al je kruiden pakken tijdens het koken en heb je een leuke invulling op de muur.

You Might Also Like