In en rondom huis, Inrichting, Kamers, Keuken, Styling

Kamers | Geef je keuken een opfrisbeurt!

13 oktober 2015

Kamers | Geef je keuken op opfrisbeurt!
Een keuken is iets waar we dagelijks wel enkele uren in doorbrengen. Althans, de meesten van ons. Daarom moet de keuken een ruimte zijn waar je je prettig voelt. Een keuken moet rust uitstralen maar tegelijkertijd ook inspirerend werken om er lekker te kunnen kokkerellen. Daarom is het belangrijk je keuken van tijd tot tijd een nieuwe uitstraling te geven. Dat hoeft helemaal niet veel geld te kosten! We geven enkele tips om het leuk en betaalbaar te houden.

Nieuwe kastdeurtjes en handgrepen?

Een wat ingrijpende manier om je keuken een nieuw uiterlijk te geven, is door letterlijk een nieuw uiterlijk te kopen. Je kunt het enigszins goedkoop houden door enkel de kastdeurtjes te vervangen en eventueel de handgrepen en de vloer. Op deze manier krijgt je keuken meteen al een heel andere uitstraling, terwijl de indeling zelf behouden blijft. Je bent al voor enkele honderden euro’s klaar en hebt dus al voor enkele honderden euro’s een compleet nieuwe uitstraling van de keuken.

Richt de keuken opnieuw in

Het opnieuw inrichten van de keuken is vaak iets dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Kasten zitten immers vaak vast op bepaalde plekken en zijn ook niet makkelijk te wisselen met andere kasten. Vaak blijf je dus beperkt aan de huidige indeling en kun je daar weinig mee spelen. Toch kun je wel variëren door wat apparaten die los staan te verschuiven en bijvoorbeeld te verplaatsen naar een andere plek. Ook kun je spelen met de eventuele aanwezig zijnde decoratie in de keuken en deze vervangen door decoratie van een andere kleur of geheel andere decorerende elementen op proberen te zoeken. Zo krijg je voor een laag bedrag toch een andere uitstraling in te keuken. Verwacht er echter niet teveel van; zonder ingrijpende veranderingen zal de uitstraling enigszins gelijk blijven aan wat ‘ie was.

You Might Also Like