Inrichting

Je muur op een persoonlijke manier decoreren

20 februari 2018

Hoe leuk is het om je huis nog persoonlijker te maken? Je interieur wordt niet alleen bepaald door de inrichting die je hebt, maar met bepaalde details gaat het helemaal je eigen plek worden. Waardevolle en persoonlijke foto’s opgehangen aan de muur bijvoorbeeld vrolijken je huis op en laten je sommige herinneringen herbeleven als je de foto weer ziet. Bij het uitkiezen van de juiste fotodecoratie is het wel belangrijk dat deze klopt bij de rest van je inrichting. Let daarom op een aantal verschillende mogelijkheden die ervoor zorgen dat jij straks de perfecte muurdecoratie kunt ophangen

Wat past het beste in jouw inrichting?

Waar je het eerst naar moet kijken, is op welk materiaal je je foto afgedrukt wil hebben. Daar zijn namelijk een aantal verschillende mogelijkheden voor en niet alles past even mooi in elk interieur. Het meest voor de hand liggende is een foto laten drukken op canvas. Dit geeft een schilderachtig effect en kan eigenlijk in ieder huis opgehangen worden. Wil je het stoerder en robuuster, kies dan voor een foto afdruk op hout. Voor de meer industriële interieurs zou een fotoprint op plexiglas of aluminium perfect zijn.
En wil je echt iets bijzonders hebben, dan laat je fotobehang maken van jouw favoriete foto en bedek je daar je hele muur mee!

Foto’s bewerken

Je hebt een foto uitgekozen die je wilt gaan gebruiken als muurdecoratie. Misschien is dat een perfect plaatje en hoef je er niets meer aan te doen, maar je kunt de foto ook nog bewerken. Door met kleuren te spelen, kun je de foto een andere uitstraling geven. Zwart-wit foto’s zijn altijd goed en passen in elk interieur. En door een sepia filter te gebruiken krijgt de foto een ouderwetse tintje. Ook heel leuk aan de muur is een foto met een kleuraccent erin. De hele afbeelding is zwart-wit, maar er is één kleur aan toegevoegd die bepaalde details en accenten in die specifieke kleur weergeeft. Kleuren zoals rood, blauw of geel zijn hier uitermate geschikt voor.

Is het moeilijk om slechts één foto uit te kiezen? De perfecte oplossing hiervoor is het maken van een fotocollage met je mooiste foto’s erin verwerkt. Een groot paneel met meerdere foto’s erop afgebeeld vertelt zijn eigen persoonlijke verhaal.

De kleuren op elkaar afstemmen

Bij het maken van een muurdecoratie die goed uitkomt in jouw inrichting, moet je rekening houden met de kleuren die in de kamer zijn gebruikt en die in de foto zitten. Moet de foto meer gezelligheid en sfeer in de kamer brengen, kies dan voor warme kleuren zoals rood, oranje en geel. Kleuren die de kamer juist rustiger maken zijn blauw, paars en groentinten. En ook de zwart-wit prints hebben een neutrale uitstraling aan de muur.

Heb jij al een idee welke van jouw foto’s de meest geschikte muurdecoratie gaat worden?

You Might Also Like