Keuken

Het aanschaffen van een keuken

12 augustus 2016

Als je op het punt staat om een keuken aan te schaffen, kan het handig zijn om een aantal stappen door te nemen. Omdat ik onlangs een keuken heb aangeschaft denk ik dat ik de juiste persoon ben om jou een aantal bruikbare tips te geven. Er zijn namelijk nogal een aantal dingen waar je aan moet denken wanneer je op het punt staat om een nieuwe keuken aan te schaffen.

Denk goed naar over wat je wilt

Neem de tijd en denk goed naar over wat je wilt. Een keuken is vaak een dure investering en de meeste mensen onder ons doen er jaren mee. Het zou jammer zijn als jij jouw keuken binnen een jaar al zat bent, maar er wel veel geld voor neergelegd hebt. Keukens zijn er in verschillende prijsklassen. De duurste keuken is niet gelijk de beste keuken – vaak zegt het merk meer iets over de kwaliteit van de keuken. Kijk daarom altijd eerst het merk naar voordat je een keuze maakt.

Hoe hoog is je budget?

Als je weet wat je wilt, kun je gaan nadenken over het budget. Hoeveel geld wil je kwijt voor je keuken? Bedenk dat in praktijk mensen vaak duurder uit zijn dan ze van te voren gedroomd hadden. Probeer daarom de kosten voor een keuken niet te onderschatten. Daarnaast is het aan te raden om te onderhandelen met de keukenboer. De meeste keukenboeren hebben voldoende marge om over de prijs te onderhandelen. Omdat de concurrentie voor keukens hoog is zijn de meeste keukenboeren bereid om in de prijs te zakken.

Mocht het niet binnen je budget passen, kun je altijd kijken naar de kosten van een renovatie.

Kies een keuken ontwerper

Als je goed hebt nagedacht over wat je precies wilt en hoeveel geld je hier voor over hebt, kun je na gaan denken over het ontwerp van de keuken. Mocht je verstand hebben van ontwerpen dan kun je dit zelf uitproberen. Is dit niet het geval dan kun je dit het beste uitbesteden. De meeste keuken leveranciers leveren een gratis service voor het ontwerpen van de keuken. Meer weten over keuken ontwerpen? Klik dan even op de link.

 

 

You Might Also Like