Keuken

Keukentrends 2016

19 juli 2016

Met de veranderingen van de woontrends 2016 veranderen ook de keukentrends van 2016. De keuken van tegenwoordig wordt vaak samengesteld met de allernieuwste snufjes die er op de markt zijn. De keuken van 2016 zal zich meer en meer gaan inpassen als een tweede woonkamer.

Pitt cooking

Bij het inrichten van een moderne keuken is pitt cooking een nu nog redelijk nieuw begrip. Deze manier van koken houdt in dat de kookpitten op het werkblad liggen. Dit geheel zorgt voor een speciale sfeer in de keuken. Een belangrijk voordeel is dat je niet bent gebonden aan het vaste patroon van de pitten. Je kan zelf de keus maken welke pitten je op je werkblad wilt hebben. Je kan bijvoorbeeld een grote wok brander plaatsen of misschien juist een minibrander. Het is hierbij allemaal mogelijk.

De kleuren

De toename van keukens in een aardse en natuurlijke kleur zal groter worden. Je zal bij keukens vooral ook veel blauw en groentinten gaan tegenkomen. Het zullen hoofdzakelijk de warme kleuren zijn waaronder mosgroen en vergrijsd blauw.

De Loft keuken

Een van de belangrijkste keukentrends van 2016 is de loft keuken. Deze inrichting zal nog vele jaren populair blijven. Een loft keuken is een keuken wat een grote ruimte is. Voor de inrichting kan je dan zelf de indeling maken van wat je erin geplaatst wilt hebben. Ook de plaats van de kastjes en inbouwapparatuur kan je zelf indelen. Daarbij kan je ook kiezen voor het plaatsen van de potten en pannen in het zicht. Wat je in de keuken gebruikt mag gezien worden. Vroeger plaatsen we alles achter de deurtjes van de kasten maar dat hoeft nu niet meer. Borden, kopjes en andere accessoires kunnen gewoon bij deze inrichting in het zicht geplaatst worden.

Wat voor een inrichting je ook wilt gaan gebruiken is het belangrijk dat je eerst goed laat voorlichten. De keukentrends van 2016 zijn anders dan van enkele jaren geleden. Nu is het zeker niet verlicht om de keukentrends strikt te volgen maar je kan je er natuurlijk wel een belangrijk voordeel mee doen. Je kan juist datgene kiezen wat jij leuk en mooi vindt om in een keuken te hebben.

You Might Also Like