Sfeer

Tips voor je slaapkamer inrichten

19 juli 2016

Een netjes en groot ogende slaapkamer kan bijdragen aan een betere slaap. Ook kan het als je veel in je slaapkamer bent helpen voor stress vermindering. Een gestructureerde ruim ogende kamer geeft namelijk rust in je hoofd. In dit artikel gaat het erover wat je het beste kan doen en waar je op moet letten bij het inrichten van je slaapkamer. De inrichting van kamers en gebouwen heeft veel invloed op de woonbeleving, en dat heeft weer invloed op hoe je je voelt en hoe je slaap en leeft. Daarom is het van belang dat je goed nadenk over hoe je je kamer inricht, vooral bij kleine kamers zal die veel impact hebben.

Zorg voor licht

Zorg ervoor dat je genoeg licht in een kamer creëert, dit zorgt er namelijk voor een hele andere woonbeleving. Je kamer is veel opener, doordat er meer licht is. Ook kan de hoeveelheid licht invloed hebben op hoe goed je slaap. Als je kamer overdag heel licht is en ’s nachts heel donder is dan slaap je veel beter. Denk er dus aan dat als je je slaapkamer gaat inrichten dat er geen grote dingen voor je raam staan die het licht tegenhouden.

Ruim ogend?!

Bijna iedereen weet dat in een ruime kamer je slaapkamer inrichten veel makkelijker gaat en dat een grote kamer al snel zorgt voor een veel betere woonbeleving. Je kan ook je kleine kamer groot laten lijken, dit zorgt voor onder andere betere nachtrust en verminderde stress, dus dat is best de moeite waard, denk ik zomaar. Alleen hoe zorg je ervoor dat je kamer groot lijkt als hij eigenlijk best klein is. Mijn eerste tip is om spiegels in je kamer te zetten. Dit zorgt ervoor dat het lijkt dat je delen van je kamer 2 keer ziet, en dus een grotere kamer heb. Je moet ook weer niet teveel spiegels neerzetten, want dat zorgt ervoor dat je gaat stressen.

De volgende tip is dat je lichte kleuren moet nemen voor bijvoorbeeld je muur en je meubels, maar ook voor je beddengoed. Zorg ook voor een paar grote accessoires waar je de aandacht naar trekt, door bijvoorbeeld felle kleuren of donderen kleuren in een lichte kamer. De kleine dingen/accessoires moet je een beetje proberen te vermijden. Als je nou niet weet waaraan je moet denken bij grote accessoires heb ik een paar dingen om je een beetje op weg te helpen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een drieluik boven je bed of een decoratieve lader, waar je dan weer dingen op kamer hangen, let er hierbij wel op dat je hem niet te vol hangt.

You Might Also Like