Kamers

Wat is het verschil tussen een kamer, een studio en een appartement?

13 juli 2016

Een studio wordt vaak gezien als een appartement of een kamer, wat is nu eigenlijk een studio? En wat zijn de verschillen? In principe is een studio een eenkamerappartement. De kamer beschikt over een keukenhoek en werkt verder als woon en slaapkamer. De douche en het toilet bevinden zich over het vaak wel in een aparte ruimte. In een studio word vaak de slaapkamer gescheiden van de woonkamer door middel van een scheidingswand. De slaaphoek wordt in veel gevallen door een scheidingswand afgescheiden om zo toch een aparte slaapruimte te creëren. De studio is in principe bedoeld voor bewoning door één persoon. De kosten komen overheen met de kosten van een appartement of een eengezinswoning.

Een studio kan ook worden gebruikt als tweede woning, dicht bij de werkplek, als vrije-tijdsappartement, of als goedkope tijdelijke woonplaats. In Nederland doet hij zijn

Werking als tweede woning dicht bij het werk om files te vermijden. Ook worden studentenkamers steeds vaker met eigen keuken en badkamer opgeleverd.

Veel gestelde vragen over een studio

Wat is een studio? Een studio is een appartement bestaande uit één kamer. De woon- en slaapkamer bevinden zich in dezelfde ruimte als de keuken. Badkamer en toilet zijn wel over het algemeen te vinden in een aparte, afgesloten ruimte.

Wat is het verschil tussen een studio en een appartement?
Een studio bestaat uit één kamer of ruimte terwijl een appartement uit meerdere kamers bestaat.

Appartementen: Een appartement onderscheidt zich van een studio doordat de woonruimte altijd uit minimaal 2 aparte delen bestaat. Elk appartement heeft standaard een slaapkamer en een woonkamer die als functie fungeert als woon/leef- en slaapruimte. Een appartement met 1 slaapkamer en een woonkamer noemt men een 2-kamer appartement. Goed om rekening mee te nemen bij het kiezen van een nieuwe woning. Een woning huren wordt na het lezen van dit artikel hopelijk wel een stuk gemakkelijker.

You Might Also Like