Inrichting, Kamers, Kozijnen, Styling

De kwaliteit van plissé gordijnen

22 april 2016

Trendy, fris en gemakkelijk in de bediening: plisse gordijnen. Het plisse gordijn heeft veel weg van een rolgordijn, maar het verschil is dat de stof van een plisse gordijn niet op een rol zit, maar opgevouwen is. Het is een geplooide stof, waardoor het bedieningsmechanisme deze compact kan opvouwen. Maak een keuze uit een van de vele prachtige kleuren om de plisse gordijnen perfect te laten aansluiten bij de sfeer van jouw interieur.

 

Verschillende typen plissé gordijnen

De drie typen plisse gordijnen waar je uit kunt kiezen:

– verduisterend

– transparant

– semi-transparant

Een verduisterend plisse gordijn is ideaal voor in je slaapkamer. Je kunt precies bepalen in welke mate je de ruimte wilt verduisteren. In de transparante en semi-transparante uitvoering zorgen plisse gordijnen voor een zacht, sfeervol licht in je huis.

 

 

De twee bedieningssystemen voor een plissé gordijn

Er zijn twee types bedieningssystemen waaruit je kunt kiezen bij het aanschaffen van een plisse gordijn. Het top-down systeem is het meest bekend. Met het top-down systeem kun je de onderlijst van het plisse gordijn naar boven en naar beneden bedienen.

Bij het Top Down Bottom Up systeem kun je de boven – en benedenlijst beide bedienen. Dit biedt de mogelijkheid om het gordijn halverwege het raam te plaatsen. Zo bepaal je nog preciezer hoe je je gordijn geplaatst wilt hebben.

 

De kwaliteiten van plissé gordijnen

Door de mogelijkheden in de bediening van plisse gordijnen, kan je zelf de sfeer, privacy en het licht in je huis bepalen. Daarnaast heeft een plisse gordijn een isolerende werking (in de zomer koel, in de winter warm), waardoor ze bijdragen aan een goed energiemanagement in je huis. Ze zijn geschikt voor vaste ramen, kantel – en draairamen. Plisse gordijnen hebben een moderne uitstraling zonder kil te zijn. Door deze frisse, warme uitstraling past een plisse gordijn in veel verschillende interieurs.

 

Maatwerk

Het handige van plisse gordijnen die al op maat gemaakt zijn, is dat je ze alleen nog hoeft te monteren. Daarvoor heb je alleen nog een boor nodig. Omdat je de plisse gordijnen zelf monteert, is de prijs van het maatwerk beduidend lager.

 

Inmeten en monteren

Bij het inmeten en monteren sta je er niet alleen voor. Om dit gedegen te kunnen doen, vind je op de pagina’s van de verschillende soorten rolgordijnen links met instructies voor het inmeten en monteren.

 

Je zult zien hoe gemakkelijk het inmeten en zelf monteren je zal afgaan. Bekijk rustig de verschillende mogelijkheden van plissé gordijnen en bel Creon als je vragen hebt!

https://www.creon-raamdecoratie.nl/plisse-gordijn.html

You Might Also Like