Inrichting

Alles over meubelwielen

3 januari 2020

Meubelwielen zijn handig voor iedereen. Ze zorgen er namelijk voor dat je je meubels makkelijk en zonder schade kunt verplaatsen. Per meubelstuk verschilt het soort meubelwiel. Dat komt natuurlijk omdat elk meubelstuk een ander doel heeft. Zo moet het ene meubel meer verplaatst worden dan het andere. Naar aanleiding daarvan kun jij de juiste meubelwielen kiezen. Meubelwielen zorgen ervoor dat jij de gewenste stijl krijgt.

De juiste meubelwielen kiezen

Voordat je ze kunt monteren en gebruiken moet je eerst de juiste meubelwielen kiezen. Je moet dan rekening gaan houden met een aantal zaken voordat je ze gaat aanschaffen. Als eerst kijk je naar de vloer. Zo moeten de wielen passen op de vloer waar ze opstaan. Wielen die je gebruikt op laminaat kun je natuurlijk niet op vloerbedekking gebruiken. Dat komt omdat sommige wielen streepvrij moeten zijn. Verder moet je natuurlijk ook kijken naar het meubelstuk. Omdat je de wielen natuurlijk niet kunt overbelasten, moet je het juiste draaggewicht kiezen. Als laatste heb je nog het doel van de meubelwielen. Je kijkt dan naar hoe vaak je het meubelstuk wilt gaan verplaatsen. Zo kun je voor meubels die je dagelijks moet verplaatsen zwenkwieltjes gebruiken

Monteren

Als je eenmaal de juiste meubelwielen gekozen hebt dan kun je ze gaan monteren. Als eerste leg je het meubelstuk plat op de grond en zorg je dat je iets ter bescherming van de vloer gebruikt. Daarna plaats je het meubelwiel op de plek waar je hem wilt bevestigen en teken je het af. Vervolgens schuur je het glad en boor je de meubelwielen vast. En dat herhaal je een aantal keer en je meubel is klaar voor gebruik.

Onderhoud

Natuurlijk zijn de meubelwielen niet onderhoudsvrij en moeten ook nog schoongemaakt worden. Zo kun je klein vuil schoonmaken met een borstel, dat moet je regelmatig doen omdat je anders beschadigingen krijgt. Verder kun je stof eenvoudig verwijderen met een stofzuiger en dan vervolgens schoonmaken met babydoekjes. Je wielen zien er dan weer uit als nieuw. Zorg er wel voor dat je olie volledig vermijd tijdens het schoonmaken van de wielen. Dat kan ervoor zorgen dat het vuil erin blijft plakken.

You Might Also Like