Inrichting

Wat zijn de beste manieren om je zolder te verduisteren?

12 juni 2017

Veel mensen maken van hun zolderkamer een slaapkamer! Dit is niet voor niets, want de zolderruimte kan een heel sfeervolle ruimte zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zolderkamer met houten balken, wat automatisch voor meer sfeer en gezelligheid in de kamer zal zorgen. Ook de schuine wanden kunnen een positieve invloed hebben op de sfeer in deze ruimte. Om op zolder te kunnen slapen is het raadzaam om de ramen van een verduistering te voorzien voor de nachten. Tegenwoordig bestaan er tal van verschillende manieren om je dakraam te verduisteren! Het verduisterde rolgordijn van VELUX, is hier het meest bekende voorbeeld van.

Verschillende soorten dakraamverduistering

Het dakraam op de zolderkamer kan op verschillende manieren van verduistering worden voorzien. Het gebruik van rolgordijn is hierbij de meest voor de hand liggende oplossing, waarbij het rolgordijn aan de binnenzijde van je raam bevestigd wordt. Naast VELUX zijn er verschillende andere partijen, zoals ITZALA, die dit type verduistering aanbieden. Je zou ook voor een rolluik kunnen kiezen, die in tegenstelling tot een rolgordijn aan de buitenzijde geïnstalleerd wordt. Het voordeel van een rolluik is dat het de warmte vaak beter tegenhoudt. Zo blijft het lekker koel op de zolderkamer! Een nadeel van een rolluik ten opzichte van een rolgordijn is het feit dat een rolluik vaak wat sfeerloos is.

Meer kleur op zolder met een rolgordijn

Met een rolgordijn kun je een gezelligere sfeer op je zolderkamer creëren. De rolgordijnen hebben vaak een vaste kleur, die je aan kunt laten sluiten bij de kleur op de muren van je zolderkamer. Je zou er ook voor kunnen kiezen om verschillende kleuren rolgordijnen te gebruiken! In combinatie met verschillend gekleurde vierkanten op je muren creëer je zo een mozaïek op je wanden. Daarbij vallen de rolgordijnen hiermee enigszins weg. Hoewel dit je zolderkamer ook druk kan maken, geeft het de ruimte een unieke uitstraling. In plaats van het schilderen van vierkanten op je muur, zou je ook voor vierkante stukken behang kunnen kiezen.

You Might Also Like