Inrichting

Jaloezieën kopen? Zo voorkomt u een miskoop!

30 december 2019

 

 

Op het ogenblik dat u op zoek bent naar een bepaalde vorm van zonwering of raamdecoratie zult u kunnen vaststellen dat jaloezieën altijd het overwegen waard zijn. Jaloezieën kopen brengt dan ook verschillende voordelen met zich mee. Niet alleen is deze vorm van raamdecoratie in elk interieur toe te passen, daarnaast werkt ze ook nog eens bijzonder efficiënt. Tel daar ook nog eens bij op dat jaloezieën doorgaans voordeliger zijn in aankoop in vergelijking met bepaalde alternatieven die op de markt zijn terug te vinden en het mag duidelijk zijn waarom zoveel mensen de voorkeur geven aan het gebruik van jaloezieën! 

 

Jaloezieën, verkrijgbaar in verschillende materialen 

 

In eerste instantie moet u er rekening mee houden dat jaloezieën aangekocht kunnen worden in verschillende materialen. De populairste jaloezieën die tegenwoordig op de markt zijn terug te vinden zijn nog steeds de exemplaren die zijn gemaakt van hout. Deze jaloezieën zorgen niet alleen voor een efficiënte zonwering, daarnaast verbeteren ze de privacy in huis en beschikken ze ook nog eens over een mooie, natuurlijke uitstraling. Dit gezegd hebbende is het zo dat houten jaloezieën niet zomaar in elke ruimte van de woning kunnen worden geplaatst. In bijvoorbeeld de badkamer en de keuken wordt het aangeraden om te kiezen voor jaloezieën die zijn gemaakt van een ander materiaal zoals PVC of aluminium. 

 

PVC en aluminium jaloezieën vormen inderdaad potentieel interessante alternatieven voor de houten exemplaren. Deze kunnen wel perfect in vochtige ruimtes worden geplaatst en zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Wilt u graag in uw badkamer of keuken toch kunnen genieten van de uitstraling van houten jaloezieën, maar dan wel terwijl deze over de eigenschappen beschikken van PVC exemplaren? Dan is dat geen probleem! Er zijn immers ook PVC jaloezieën op de markt verkrijgbaar welke zijn voorzien van een houtlook afwerking. 

 

Jaloezieën die passen in de stijl van uw interieur 

 

Bij het maken van een keuze op vlak van het materiaal waar uw jaloezieën uit moeten zijn vervaardigd spreekt het voor zich dat er ook rekening zal moeten worden gehouden met de stijl van uw interieur. Aluminium of PVC jaloezieën staan er bijvoorbeeld om bekend over een zeer strakke uitstraling te beschikken. Dit zorgt ervoor dat ze uitstekend tot hun recht komen in bijvoorbeeld een modern interieur of een landelijk interieur, maar niet in een klassiek getint interieur. Voor een klassiek interieur wordt er dan ook doorgaans gekozen voor het gebruik van bijvoorbeeld houten jaloezieën. In ieder geval, sta bij het aanschaffen van jaloezieën dus niet alleen maar stil bij de praktische eigenschappen, maar hou zeker ook rekening met de uitstraling waarover ze beschikken. Alleen op deze manier kunt u een miskoop voorkomen. 

 

Het automatiseren van uw jaloezieën? Absoluut! 

 

Het bedienen van je jaloezieën is op tal van verschillende manieren mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een manuele bediening, maar behoort ook een automatische bediening tot de mogelijkheden. Steeds vaker wordt er dan ook voor gekozen om voor jaloezieën gebruik te maken van een speciale module binnen een bestaand domoticasysteem. Een elektrische bediening kan op haar beurt uiteraard ook worden gerealiseerd middels een schakelaar of door gebruik te maken van een afstandsbediening. Eventueel is het zelfs mogelijk om uw jaloezieën aan te laten sturen middels een zonnesensor of een timer. Op deze manier kunt u pas echt genieten van het meest optimale wooncomfort. Zou u graag uw jaloezieën willen aansturen met behulp van een app op uw smartphone of tablet? Ook dat is tegenwoordig zonder probleem te realiseren. 

 

Ook de keuze voor buitenjaloezieën is een optie

 

Op vlak van jaloezieën maken we tegenwoordig een onderscheid tussen binnen- en buitenjaloezieën. Wanneer u ervoor kiest om gebruik te maken van buitenjaloezieën zult u kunnen vaststellen dat deze een bijdrage zullen leveren aan de vormgeving van de gevel. De materialen waar buitenjaloezieën uit zijn vervaardigd dienen in de praktijk uiteraard wel steeds waterbestendig te zijn. Voor buitenjaloezieën geldt eveneens dat ze vastgemaakt kunnen worden aan een frame. Dit zorgt ervoor dat ze over dezelfde functionaliteit komen te beschikken als rolluiken. Bovendien krijgen ze hierdoor eveneens een windvast karakter. ervoor kiezen om uw jaloezieën aan de buitenkant van de woning aan te brengen zorgt er bovendien eveneens voor dat u bent verzekerd van een verbeterde bescherming tegen potentiële inbraken. Ook hierin schuilt uiteraard een niet onbelangrijke meerwaarde.

 

Hou ook rekening met het onderhoud van uw jaloezieën

 

Er wordt wel eens gezegd dat jaloezieën niet eenvoudig te onderhouden zijn. Dit natuurlijk omdat jaloezieën in eerste instantie bestaan uit allemaal losse onderdelen. Toch is dit helemaal niet correct. Het is namelijk zo dat u helemaal niet verplicht bent om de jaloezieën individueel schoon te maken. Door de jaloezieën te sluiten en er bijvoorbeeld even over te gaan met een (vochtige) doek is het immers in de praktijk reeds mogelijk om ze schoon te maken. U moet er wel rekening mee houden dat dit niet voor alle soorten jaloezieën geldt. 

 

Bijvoorbeeld, het schoonmaken van houten jaloezieën kan in de praktijk dan ook iets meer voeten in de aarde hebben dan bijvoorbeeld bij het schoonmaken van aluminium of PVC jaloezieën het geval is. Het schoonmaken van jaloezieën die zijn vervaardigd uit stof brengt uiteraard de meeste problemen met zich mee. Deze zijn dan ook van alle jaloezieën het minst onderhoudsvriendelijk.

 

Let op! Jaloezieën gebruiken is niet altijd mogelijk!

 

Gebruikmaken van jaloezieën kan in de meest uiteenlopende situaties gebeuren. Dit betekent evenwel niet dat jaloezieën altijd de beste keuze vormen. Er bestaan namelijk ook situaties waarin het gebruik van jaloezieën niet tot de mogelijkheden behoort. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om jaloezieën te gebruiken bij dakramen. Dit omdat dakramen te schuin zijn. 

 

Op het ogenblik dat jaloezieën te schuin komen te hangen werkt het systeem niet meer. Heeft u toch behoefte aan raamdecoratie om toe te passen bij een dakraam? In dat geval bestaan er gelukkig wel verschillende alternatieven om te overwegen. Denk op dit vlak onder meer aan het gebruik van zogenaamde plisségordijnen. Deze zijn wel geschikt voor dakramen en voor lichtkoepels. Ook voor deze laatste kan er namelijk in de praktijk geen gebruik worden gemaakt van jaloezieën.

Voor dé expert op het gebied van jaloezieën en raamdecoratie kijkt u bij Doe Het Budget.

You Might Also Like