Inrichting

Helemaal op jouw plek in Leeuwarden!

14 juli 2021

Niks of niemand mag jouw woongeluk in de weg staan. Daarom zorg jij ervoor dat jouw stulpje in hartje Friesland aan al jouw persoonlijke voorwaarden zal voldoen.

Stijl? Het begrip stijl bestaat niet. Tenzij het om die van jou persoonlijk gaat! Het heeft immers helemaal geen zin om te proberen de woonkamer van jouw idool of iemand uit persoonlijke kring die jij bewondert na te bouwen. Een zielloos en miserabel geheel is dan het resultaat. Nee, in plaats daarvan pas jij de kleuren, meubels en andere elementen toe die helemaal passen bij jouw persoonlijkheid. Doe je dat niet, dan zul je nooit of te nimmer de plek creëren waar jij je te allen tijde thuis en fijn voelt. En dat is heel erg belangrijk voor de plek waar jij wilt wonen!

Dus, de basis is er. Nu nog zorgen dat de ruimte zelf helemaal aan jouw eisen voldoet. Denk daarbij aan materialen, kleuren en uitstraling van je wanden, plafond, kozijnen, deuren en vloer. Die moeten misschien wel gerenoveerd worden. Dat zou betekenen dat je moet schuren en verven of zelfs meer. Denk aan het slopen en weer opbouwen van de ruimte. Planken uitbreken en de mooiste gietvloer in Leeuwarden en omstreken ervoor in de plaats leggen.

Is de kamer zonder indeling helemaal op orde? Dan wordt ‘t tijd om die op te gaan vullen! Dat doen we met:

Ga d’r efkes bij zitten

Gemak. Iets met de mens dienen of zo. Datzelfde zou dan moeten gelden voor comfort. Om jezelf daarvan te garanderen moeten er natuurlijk wel tafels, stoelen en banken komen te staan die aantrekkelijk zijn voor ‘t oog én voor ‘t lichaam. Misschien had je al meubels die je naar Leeuwarden wilde verhuizen of waar je juist afscheid van wilde nemen. Dat kan. Wie weet kun je er anderen in je directe omgeving een plezier mee doen. En anders vinden ze altijd wel een mooi plekje in de plaatselijke kringloopwinkels. Daar zijn er een aantal van in de Friese hoofdstad. Hier kun je meteen voor voordelige vervanging kijken!

Details

Nou ja, wat je details noemt. De decoraties die de puntjes op de i’s zetten en je interieur maken tot wat het is verdienen wel wat meer eerbied! Dit kunnen foto’s, schilderijen, illustraties, planten, beeldjes en andere versieringen zijn die je in de loop der jaren hebt verzameld. Sommigen schafte je wellicht speciaal aan voor je interieur terwijl anderen een specifieke betekenis en emotionele waarde hebben. Kijk goed tussen de spullen die je al hebt wat er nog in je huidige opstelling past. Besef ook dat veel spullen de ruimte behoorlijk druk zullen maken. Balanceren kun je gelukkig leren.

Er was licht!

Ja, dat was er al heel lang. Maar een belangrijk onderdeel van je woning is natuurlijk je verlichting. Die zorgt niet alleen dat je in het donker kunt zien maar bouwt ook mee aan de gezelligheid in je kamer. Wees dus strategisch met welke lamp je waar ophangt of neerzet en wanneer je ieder onderdeel van je verlichting gebruikt. En waar die op mogen focussen. Voor nog meer sfeer kun je natuurlijk ook kaarsen gebruiken, die al eeuwenlang de perfecte toon weten te zetten!

You Might Also Like