Inrichting

Do’s and don’ts voor je interieur

6 juni 2017

De trend waarmee je een woning kunt inrichten, verandert elk jaar. Dat is niet iets wat door grote commerciële bedrijven wordt bedacht; de smaak van de gemiddelde Nederlander verandert nu eenmaal snel. In dit artikel vind je een paar do’s en don’ts voor de inrichting van je interieur.

Laat kleuren terugkomen

Wanneer bepaalde kleuren op diverse manieren terugkomen in het interieur, ziet het geheel er al snel erg leuk uit. Dat hoeft niet te betekenen dat je voor elk rood kussentje ook minimaal een rode achtermuur moet hebben. Het komt allemaal niet zo krap en kan zo vrij zijn als je zelf wil. Wanneer je een rood kussentje hebt, dan kan een oranje lamp daar ook prima bij staan. Je ziet vanzelf wel welke kleuren leuk bij elkaar staan. Probeer er echter wel goed op te letten en niet willekeurig kleuren te kiezen; het ziet er dan al snel erg rommelig uit.

Neem de tijd voor de inrichting

Ga je verhuizen? Streef er dan niet naar om binnen een week een complete inrichting op de kop te tikken. De inrichting moet werken en moet zich kunnen ontwikkelen. Denk er rustig over na en schaf de objecten één voor één aan. Zo kun je er zelf aan wennen en een ideaalbeeld vormen bij de objecten die je al hebt. Op die manier krijg je veel meer evenwicht in de inrichting.

Beperk het aantal stijlen

Probeer de inrichting geen ratjetoe van verschillende stijlen te laten worden. Door ervoor te zorgen dat de diverse objecten in de inrichting met elkaar matchen kun je veel meer rust creëren en passen de objecten ook veel beter bij elkaar.

Maak het niet te saai

Een woning hoeft niet zwart wit te zijn van binnen. Houd het lekker fleurig, maar pas op dat het geen veel te bonte combinatie wordt, daardoor kan de woning al snel heel druk over komen!

You Might Also Like