Inrichting

Dit zijn de leukste buurten van Boxtel!

31 januari 2020
Wonen Boxtel

Denk jij erover na om een huis te gaan kopen in het mooie Boxtel? Dan zou het natuurlijk helemaal geweldig zijn als je ook nog eens in een leuke buurt terecht komt. Wij kunnen je daarmee helpen! Lees verder voor een overzicht van de leukste buurten van Boxtel.

Over Boxtel

Boxtel is een leuk historisch stadje met zo’n 24.000 inwoners. Het ligt in Noord-Brabant, tussen ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven in. De stad is vanwege zijn centrale ligging al snel een echt verkeersknooppunt geworden. Ook met de trein is Boxtel goed te bereiken.

Boxtel heeft een aantal mooie bezienswaardigheden, die jaarlijks veel toeristen trekken. Zo is er het Oertijdmuseum, waar geologische bijzonderheden en dinosaurusskeletten tentoon worden gesteld. Ook is er het Kasteel Stapelen, dat dateert uit de Middeleeuwen en in de 19e eeuw flink verbouwd is.

Boxtel-Centrum

Het centrum van Boxtel is de plek waar je de meeste winkels en oude panden vindt. Hier staan de oudste koopwoningen, maar natuurlijk ook veel appartementen en bedrijfspanden. Iedere vrijdag is er een markt en er worden jaarlijks meerdere activiteiten in het centrum georganiseerd. Er is altijd genoeg te beleven dus!

Boxtel-Oost

Boxtel-Oost is een hele mooie, rustige en kindvriendelijke buurt om in te wonen. Er zijn voornamelijk nette koopwoningen te krijgen. Ook vind je er speeltuinen en een aantal scholen. Een zeer geschikte wijk voor gezinnen met jonge kinderen dus.

Boxtel-Noord

Ook in Boxtel-Noord vind je een grote verscheidenheid aan woningen. Er staan meerdere nieuwbouwappartementen te koop, maar ook als je liever een woning hebt met een tuin is er keuze in overvloed.

Selissen

Selissen had een tijdje een wat slechtere naam. Inmiddels is de buurt flink opgeknapt en zijn er mooie, moderne nieuwbouwwoningen bijgebouwd. Er zijn ook nog een groot aantal appartementen en huurwoningen en plekken die je zou kunnen omschrijven als ‘volksbuurt’.

Kortom

Nu weet je dus wat de leukste buurten in Boxtel zijn. Hopelijk wordt de keuze waar je wilt gaan wonen nu een stukje makkelijker. Nu rest alleen nog een huis in die leuke buurt kopen! Een hypotheekadviseur in Boxtel kan je helpen bij het regelen van een hypotheek voor jouw droomhuis. Ook als je je alleen nog maar wilt oriënteren of nog vragen hebt ben je bij een onafhankelijke hypotheekadviseur aan het juiste adres. Voor je het weet woon jij in jouw droomhuis, in de leukste buurt van Boxtel!

You Might Also Like