Inrichting

Alles over wijnglazen

3 februari 2020

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe wijnglazen, dan komt u er al snel achter dat er verschillende soorten glazen bestaan. Maar welk wijnglas gebruikt u nu voor welke wijn? Misschien denkt u dat het niet uitmaakt welk wijnglas u gebruikt , maar toch is dat niet zo. Eigenlijk wordt een wijnglas speciaal ontworpen om bij een bepaalde soort wijn te gebruiken. De vorm van een wijnglas en de helderheid van het glas zijn in elk geval essentieel om de zintuigen zo optimaal mogelijk hun werk te laten doen. Wanneer een wijn in een verkeerd glas wordt geschonken, kan dit het karakter van de wijn beïnvloeden.

 

Diverse soorten wijnglazen

Het wijnglas bestaat uit: de voet, de steel en de kelk. De functie van de voet is duidelijk, zorgen dat het glas blijft staan. De steel voorkomt dat uw hand het glas vasthoudt en dat zo de wijn opwarmt. De kolk zorgt voor het behouden en verdelen van de aroma’s. Hier bestaan veel variaties in bij wijnglazen.

Witte wijnglazen

Glazen voor witte wijn zijn meestal minder groot dan glazen voor rode wijn. De opening van het glas is smal en taps toelopend. Hierdoor vervliegen de aroma’s niet zo snel en blijft de balans tussen het zoete en de zuren in evenwicht. De aroma’s komen in een kleinere kelk mooier tot hun recht. Het smalle glas zorgt ervoor dat de witte wijn langer koel blijft.

Rode wijnglazen

Rode wijn vraagt vaak om wat extra zuurstof. Bij rode wijn is het glas groter en breder dan bij de witte en rosé wijn. Zo kan er voldoende zuurstof bij en ontwikkelt de wijn zich in het glas. Om goed te kunnen walsen en zo de wijn wat extra lucht te geven is het van belang dat ook de bol van de kelk breed genoeg is. Naast dat wijn beter tot zijn recht komt in het juiste glas, geeft het juiste glas ook een betere uitstraling tijdens het diner.

Wijnglazen als relatiegeschenk

Wijnglazen bedrukken en daarna weggeven of gebruiken in uw eigen bedrijf is een goed idee. U kunt er voor kiezen om uw eigen logo te laten bedrukken op de wijnglazen. Door het bedrukken van een wijnglas, creëert u eenvoudig een grotere klantenkring. De ontvanger zal telkens opnieuw de bedrukking zien en positief aan uw bedrijf denken. Voor meer unieke relatiegeschenken bent u bij Pennenboer NL aan het juiste adres.

Er zijn twee verschillende bedrukkingen die aangebracht kunnen worden. Als er met een tampondruk wordt gewerkt, dan wordt er een bedrukking aangebracht die er op het eerste oog goed uitziet, maar niet vaatwasser- en krasbestendig is. Wanneer wijnglazen op hoge temperaturen worden gebakken, wordt de bedrukking sterker. U kunt de bedrukte wijnglazen dan dus een zeer lange tijd gebruiken zonder dat de bedrukking zal vervagen of loslaten.

You Might Also Like