Inrichting

De dressoir als echt musthave

8 december 2015
woonkamer

Dressoirkasten of buffetkasten, zoals ze ook wel eens genoemd worden zijn eigenlijk een cruciaal item dat niet mag ontbreken in elk interieur. Vaak geplaatst in de woonkamer, het hart van het huis, waar de meeste tijd doorgebracht wordt.

En een dressoir kast dient eigenlijk twee doelen. Ten eerste is het natuurlijk een meubelstuk waar je veel in kunt opbergen. Daarbij kun je denken aan post, kleine items als sleutels en tijdschriften, en natuurlijk het speelgoed van de kinderen. Met een dressoir kast kun je dit allemaal mooi opbergen achter gesloten duetjes zodat het mooi uit het zicht is en de kamer nog een beetje opgeruimd oogt als je visite krijgt of als je zelf toe bent aan rust in je huis na een lange drukke dag.

Een tweede doel dat dressoirs vaak dienen is het feit dat de halfhoge kast, die vaak tot het middel komt, een ideaal podium is voor leuke accessoires en in het oog springende items die je huiskamer aankleden en kleur geven. Denk daarbij aan mooie vazen, met of zonder bloemen, of een kunstwerk dat echt in het oog springt. Ook kun je er natuurlijk een fruitschaal op zetten, zodat je een gezonde snack altijd binnen handbereik hebt.

Een andere populaire variant van deze multifunctionele kast is de lage versie van de dressoir. Het zogenoemde tv-dressoir ideaal is om je TV op te zetten en alle bijbehorende bijbehorende kastjes, zoals de TV-ontvanger en de DVD-speler in op te bergen zodat ze mooi uit het zicht zijn. Een dressoir is dus wel echt een musthave te noemen van het hedendaagse interieur.

You Might Also Like