In de tuin

Help uw tuinmeubelen de winter door

4 december 2015

Bent u bang dat uw tuinmeubelen niet veilig de winter doorkomen? Dat is niet nodig. Voor ieder type materiaal van tuinmeubelen is een passende oplossing. . In de wintermaanden worden de tuinmeubelen vaak weinig gebruikt, maar alle meubelen naar binnen halen is ook een hele klus. Er zijn een aantal manieren om de tuinmeubelen veilig de winter door de krijgen, zonder te hoeven slepen. Voor het behoud van de kussens is het wel verstandig om die naar binnen te halen. Dus of het nu gaat om uw huidige tuinmeubelen of wanneer u nog op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen, met deze tips bent u goed voorbereid voor de winter.

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof is het meest voorkomende materiaal bij tuinmeubelen. Het gevlochten kunststof wordt gecombineerd met een aluminium frame. Beide materialen zijn geschikt om buiten te blijven staan in de winter. De winterse temperaturen maken het kunststof hard, waardoor het kan knappen wanneer u er op gaat zitten. Het is daarom verstandig om geen gebruik te maken van de tuinmeubelen gedurende de winter. Het kunststof kan verkleuren in de winter, maar is gemakkelijk en snel schoon te maken met warm water en groene zeep. Agressieve schoonmaakmiddelen worden afgeraden.

Aluminium en RVS

Zowel aluminium als Roest Vrij Staal zijn geschikt voor tuinmeubelen en kunnen in de winter buiten blijven staan. De meubelen zijn onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Het is goed om geregeld een sopje over de tuinmeubelen heen te halen. Maak daarbij geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Het is verstandig om in de winter meubelen af te dekken met een plastic beschermhoes.

Tuinmeubelen van hout

Hout is een natuurlijk materiaal, wat u gerust ’s winters buiten kan laten staan. Het materiaal is geschikt voor alle weersomstandigheden en het hout spoelt zichzelf vaak schoon wanneer het regent. U kan dit ook zelf doen met behulp van een ruwe borstel, lauw water met zeezout en een hogedrukspuit. De kleur die het hout bij aanschaf heeft, zal gedurende de tijd vervagen naar grijs/bruin. Voor het behouden van de oorspronkelijke kleur, zult u de tuinmeubels na het schoonmaken moeten voorzien van een nieuwe laag teakolie.

You Might Also Like