In de tuin

Tuinfeest met catering of zonder: onze tips

24 augustus 2018

Niets te klagen dit jaar wat betreft zomerse temperaturen en lange zwoele zomeravonden. Volop kans voor het organiseren van leuke avondjes met vrienden en familie of knus en klein met z’n tweetjes. Misschien wel tijd voor een feestje? En wat is er nou leuker dan dicht bij huis – in je eigen achtertuin – je liefste mensen verwelkomen met een lekker hapje, drankje, muziek – originaliteit? Hierbij een aantal tips om van je eerstvolgende tuinfeest een onvergetelijke happening te maken.

Drinks, please! Koude zelfbediening

Grote emmers gevuld met ijsblokjes met daarin de favoriete drankjes: champagne, canei, non-alcoholisch, witte wijn, mix-drankjes, vruchtensappen. Zelfbediening is hierbij een grote must. Op deze manier voorkom je dat gasten onnodig wachten totdat er wordt gevraagd of ze iets willen drinken. En de bakken met ijs zorgen ervoor dat de drinks cool en refreshing blijven – uren lang.

Zeg het met een bloemetje

Mooie boeketten op de (sta)tafels maken er een levende decoratie van. De sfeer wordt net even iets natuurlijker. Kies wel bloemen, die logisch zijn voor de setting, geen gigantische boeketten, waarbij de gasten elkaar niet meer kunnen zien bij de groepsgesprekken.

Catering specialist met een thema

Er zijn ondernemingen die er een ware kunst van hebben gemaakt feestjes dermate op te fleuren, zodat het werkelijk onvergetelijk wordt. Voor jou als gastheer of gastvrouw is het grote voordeel van het inhuren van een catering bedrijf, dat je grotendeels wordt ontzorgd. Ga hiervoor wel zorgvuldig in gesprek met de cateraar om een perfecte keuze te maken en de aankleding exact naar jouw smaak te hebben. Mocht je liefhebber zijn van de Italiaanse culinaire wereld, kan een Italiaans thema (Godfather?) een interessante keuze zijn, met natuurlijk een stukje kenmerkende Italiaanse muzikale hoogstandjes, (tafel)decoraties en natuurlijk de gerechten… Laat je fantasie in volle vrijheid en bedenk iets wat je met je lieve vrienden en familie wilt delen, je leeft maar een keer!

On the drums…

Een DJ of een live band kan de avond een extra dimensie bezorgen. Loungemuziek kan voor een ontspannen sfeertje zorgen, terwijl een charismatische zanger(es) het publiek met zich mee kan trekken en de sfeer tot grotere hoogtes brengen. Met afwisseling is ook niets mis, wellicht nog de beste keuze! Aanrader: kijk eens of bepaalde cateringbedrijven pakketten aanbieden van zowel omlijsting, culinair als muziek. Het is immers ook jouw vrije avond en je wilt wellicht ook niet continu rennen om het je gasten naar hun zin te maken.

Happy summer!

You Might Also Like