Styling

Waarom bamboe geschikt is voor meubelen

29 augustus 2018

De wereld gaat op zoek naar duurzame alternatieven en het gebruik van bamboe past goed bij deze ontwikkeling. Het mooie aan bamboe is dat de duurzaamheid niet ten koste gaat van de kwaliteit. Bamboe doet namelijk niet onder voor hout. Het heeft een lange levensduur, een natuurlijke uitstraling en daarbij kun je het overal voor gebruiken. Van bamboe tafels tot bamboe vloeren. Lees verder en ontdek waarom wij denken dat bamboe het nieuwe hout is.

Bamboe is een grassoort

Je zou het misschien niet direct denken, maar bamboe is toch echt een grassoort en geen houtsoort. Ondanks dat het een grassoort is zijn de vezels in bamboe ontzettend sterk, waardoor bamboe jarenlang mee gaat. Sterker nog, doordat bamboe een grassoort is groeit het ontzettend snel. Bepaalde boomsoorten kunnen wel enkele tientallen centimeters per dag groeien. Dit maakt bamboe nog eens extra duurzaam, omdat het dus minder tijd en ruimte nodig heeft om te groeien dan hout.

Waar kan bamboe voor gebruikt worden?

De mogelijkheden van bamboe zijn oneindig. Het wordt gebruikt voor vloeren, meubelen, tuinhuisjes, carports en huizen. Alles wat van hout gemaakt kan worden, kan vaak ook gemaakt worden van hout. Het voordeel van bamboe is de zachte buitenkant wat comfortabel aanvoelt. Dit maakt bamboe uitstekend geschikt voor meubelen. Daarnaast is bamboe vrij flexibel (flexibeler dan hout), waardoor er meer mogelijk is met bamboe.

Waarom voor bamboe meubelen kiezen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan bamboe latten overal voor gebruikt worden. Bamboe wordt gebruikt voor de productie van tafels, stoelen en kasten. Steeds vaker is bamboe onderdeel van moderne designs. Bij bamboe moet je niet altijd denken aan de ronde stengels, aan elkaar vast gebonden. Bamboe gebruikt voor meubels wordt eerst gedroogd en geperst. Vervolgens wordt er massief bamboe hout van gemaakt voordat het geschikt is voor meubelen.

Het grote voordeel van bamboe meubelen is dat ze een natuurlijke look hebben, amper onderhoud vereisten, jarenlang mee gaan en de mogelijkheden door zijn flexibiliteit oneindig zijn. Bij de aanschaf van bamboe is het belangrijk dat je naar de oorsprong kijkt. Het overgrote deel van de bamboe productie komt uit China en Zuidoost-Azië. Let goed op het label. Bij de productie van duurzame bamboe worden fabrieken dichtbij de plantages gebouwd, zodat de bamboe direct bewerkt kan worden.

You Might Also Like