Styling

Het renoveren van binnenmuren

20 januari 2017

Gaat u binnenkort intrek nemen in een nieuwe woning en bent u niet tevreden over de huidige binnenmuren? Dan is het natuurlijk geen gek idee om hiermee aan de slag te gaan. U moet iedere dag weer tegen dezelfde muren aankijken en dan is het verstandig om hier wel tevreden mee te zijn. Hiervoor zijn er een aantal mogelijkheden en wij hopen u voldoende te informeren. Wij wensen u veel succes met de aanpak van uw woning!

Een goede ondergrond

Voordat u ook maar iets met de muur kunt doen moet u aandacht besteden aan de ondergrond. U doet er goed aan om allereerst de muur te stuken, afhankelijk van de plannen die u in de toekomst ermee heeft.

Allereerst is het natuurlijk zaak om het oude behang of stukwerk van de muur te verwijderen. Bij stukwerk gaat het vooral om het verwijderen van uitstekende delen, zodat er weer op een gladde ondergrond gewerkt kan worden. Zorg goed voor de naden en hoeken, want dit zijn vaak punten waar mensen steekjes laten vallen.

Als vanouds behangen

Nadat de ondergrond weer helemaal glad is gemaakt doet u er goed aan om na te denken over bepaalde soorten behang. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor renovlies behang. Dit is een nieuw behangsoort en het aanbrengen gaat een stuk gemakkelijker dan bij het originele behang. U moet namelijk de behanglijm op de stroken behang smeren en niet op de muur. Op deze manier is het een stuk gemakkelijker om recht te behangen en dit zal in een professioneel resultaat resulteren.

Ook het is het natuurlijk mogelijk om met het ouderwetse behang aan de slag te gaan. U moet er dan voor zorgen dat u iemand heeft die u hierbij kan assisteren, want om recht te behangen is het gemakkelijker om vier handen te hebben in plaats van twee.

You Might Also Like