Buitenleven, Huis, In de tuin, In en rondom huis, Veilig wonen

De vijf voordelen van houten schuttingen

20 januari 2017

Wil je graag een nieuwe schutting? Dan zal je merken dat je heel wat verschillende keuzes hebt. Zo zijn er kunststof schuttingen, die je nooit hoeft te onderhouden, of metalen rekken waar je planten tegenaan kunt laten groeien. Maar ondanks al deze mogelijkheden blijven houten schuttingen toch het meest populair, zowel voor de tuin als het dakterras. Waarom? Dit zijn de vijf voordelen van houten schuttingen.

1.      Natuurlijke uitstraling

Een houten schutting heeft een natuurlijke uitstraling. De schutting planken vertonen allemaal de oorspronkelijke houtnerf, ook als ze zijn voorbehandeld. Dit geeft de schutting een veel prettigere en sfeervollere uitstraling dan bijvoorbeeld een kunststof schutting. Let wel op dat je kiest voor een schutting van duurzaam hout, dat afkomstig is uit de duurzame houtbouw. Als het hout een duurzaamheidskeurmerk heeft, weet je zeker dat je goed zit. Dan heb je niet alleen een prachtige, natuurlijke uitstraling, maar ook nog eens een schutting die het milieu niet belast.

2. Stevig en robuust

Kunststof schuttingen zijn meestal een heel stuk lichter dan een houten schutting. Dat is bij het bouwen van de schutting wel handig, maar een stuk minder wanneer het hard waait. Heb jij een tuin op het noorden of staan jouw schuttingen onbeschut? Dan is het sowieso verstandiger om te kiezen voor een houten schutting. Deze is veel zwaarder, waardoor hij minder snel beschadigd raakt door de wind. Bovendien is hout van nature vrij flexibel en bijzonder stevig.

3. Altijd de schutting die bij je past

Kies je voor een houten schutting, dan heb je oneindig veel mogelijkheden om uit te kiezen. Zo zijn er prachtige raster-schuttingen, kun je kiezen voor de ‘gewone’ planken schutting of kies je andere vormen zoals bogen of waaiers. Verder is er een enorme variatie wat betreft de prijs van de schutting. Er zijn goedkope varianten van naaldhout, duurdere schuttingen van hardhout of Douglashout en prachtige voorbewerkte hardhouten schuttingen die kant en klaar geplaatst kunnen worden.

4. Eenvoudig schilderen

Houten schuttingen kun je eenvoudig zelf schilderen. Zo hoef je nooit lang tegen een schutting aan te kijken die je eigenlijk niet meer zo mooi vindt. Je kunt, als je de houtnerf erg mooi vindt, kiezen voor een mooie beits die het hout de natuurlijke uitstraling laat behouden. Heb je liever je schutting in een bepaalde kleur, dan kun je hem ook lakken. Een verweerde look is helemaal makkelijk te bereiken: gewoon de schutting alleen schoonhouden, maar niet schilderen of bewerken.

5. Decoraties ophangen

We sluiten af met een van de grootste voordelen van een houten schutting: je bent heel flexibel in de mogelijkheid om hem te decoreren. Je kunt namelijk gewoon hier of daar een spijkertje slaan en er van alles aan hangen. Zo zijn er prachtige voorbeelden te vinden van allerlei mooie schutting decoraties die je gemakkelijk zelf zou kunnen maken.

Ben jij enthousiast geraakt en wil je ook graag een houten schutting in je tuin? Neem dan een kijkje bij HomingXL.nl: hier vind je prachtige houten schuttingen van duurzaam hout. Er zijn heel uiteenlopende houten schuttingen, van goedkope varianten van zachthout tot prachtig voorbewerkte hardhouten schuttingen. Zo ben je helemaal vrij in je keuze en kun je de perfecte schutting vinden die bij jou past.

You Might Also Like