Veilig wonen

Huis verkopen en terughuren

6 april 2016

Een tegenwoordige trend is je huis verkopen en terughuren. Op die manier krijg je de volledige waarde wat in jouw huis zit verzilverd in geld. En kun je alsnog in jouw eigen huis en in dezelfde buurt blijven wonen, omdat je dat terug huurt. Maar is hier wel veel belangstelling voor?

Huis verkopen en terughuren

Vele ouderen willen hun huis verkopen en terughuren. Dat blijkt uit onderzoek van een toonaangevend fonds van de woningmarkt. Maar liefst 80% van de mensen op leeftijd hebben overwaarde in hun huis zitten. Daarvan is een groot deel die ook financiële problemen hebben. Dus ze hebben het kapitaal wel, alleen zit het allemaal in het huis! En dat kan dus verzilverd worden door middel van je huis te verkopen en vervolgens terug te huren. Op die manier kun je ook in je eigen huis en in dezelfde buurt blijven wonen. Iets wat ouderen graag willen!

Thuisborg

Een grote partij op het gebied van verzilverd wonen is Thuisborg. Zij geven aan dat niet alle ouderen in aanmerking komen voor het verkopen van hun huis en vervolgens terughuren, bij Thuisborg. Ze dienen vanaf 65 jaar geen financiële problemen te hebben en dat moet allemaal goed op orde zijn. Daarnaast is het belangrijk dat ze woonachtig zijn in een buurt, plaats of regio waar groeimogelijkheden zijn. Zo kan een partij als Thuisborg namelijk gemakkelijker het huis verkopen. Ook moet de woning goed en netjes onderhouden zijn en dient het een minimale waarde te hebben vanaf anderhalve ton.

Marktwaarde

Een oudere die zijn of haar huis wilt verkopen en terughuren ontvangt zo’n 80% van de marktwaarde van het huis waar hij of zij in woont. Op die manier kun je dus alsnog in je eigen huis blijven wonen en heb je geen last van een, op die leeftijd toch lastige, verhuizing.

You Might Also Like