Kleine klussen

Het repareren van het hout

11 april 2016

Het is dan hoofdzaak dat je de houtreparatie goed uitvoerd. Neem hiervoor een scherpe beitel en een hamer. Begin met het verwijderen van het rotte hout en blaas dit uit het gat. Hierna verwijder je nog eens tot twee centimeter van het verse hout. Zo ben je er zeker van dat het verrotte hout is verwijderd. Daarna kun je het vullen met een twee componenten reparatie middel.

Twee componenten van koopmans verf.

Het houtrot reparatie middel van koopmans verf is geschikt voor het vullen van gaten in hout, beton en staal. De productnaam heet Nylostop. Nylostop heeft veel goed eigenschappen. Een eerste eigenschap is dat het geheel reukloos en ijzersterk is. Naast dat het product van koopmans verf zeer elastisch is heeft het een uitstekende hechting op de ondergrond. Een ander voordeel is dat dit reparatiemiddel totaal niet krimpt bij het uitharden. Als laatste eigenschap is Nylostop bestand tegen chemicaliën.

Technische specificatie.

De basis van dit reparatiemiddel is alkydhars. Het is verkrijgbaar in wit en grijs. Bij een temperatuur van twintig graden en een relatieve vochtigheid van vijf en zestig procent is het middel na vierentwintig uur uitgehard bij een laagdikte van twee centimeter. Na zeven dagen is Nylostop geheel uitgehard. Na een dag uitharden is Nylostop van koopmans verf overschilderbaar. Je hebt een half uur de tijd om het product te verwerken. Het product mag niet verdund worden. Voor houtrot die staand zijn moet je in lagen van twee centimeter Nylostop aanbrengen. Wanneer er houtrot is bij liggend werk kun je deze in 1 keer geheel opvullen. Voordat je gaat schilderen moet je Nylostop gaan schuren. Daarna kun je beginnen met schilderen.

You Might Also Like