Grote klussen, Kleine klussen

Waarop letten bij aanschaf aanhanger

26 juni 2018

Een aanhangwagen is dé ideale hulp tijdens het klussen, verbouwen of opruimen van je woning. Maar waarvoor wil jij de aanhangwagen eigenlijk allemaal inzetten? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een aanhangwagen? Gebruik je hem alleen voor particulier gebruik of heb je een klusbedrijf waarvoor je regelmatig een aanhanger nodig hebt?

Allemaal vragen waar duidelijk uit wordt welk type aanhangwagen het beste bij jou past. Voor iedere klus is er wel een ideaal model te vinden bij Hapert, de marktleider op het gebied van aanhangwagens.

Geremde of ongeremde?

Er zijn geremde en ongeremde aanhangwagens, dat betekent simpelweg of er wel of geen remsysteem op zit. Geremde aanhangers zijn over het algemeen duurder, maar bieden je meer veiligheid. Zeker bij zwaardere ladingen is een geremde aanhanger nodig. Als je een aanhanger vooral gebruikt voor ladingen zoals een bankstel, vakantiespullen, fietsen dan is een ongeremde (goedkopere) aanhanger ook prima.

Wanneer heb ik een rijbewijs B nodig?

Beschik je over een rijbewijs B dan mag je alleen een aanhanger van maximaal 750 kilo rijden. Of het totale gewicht van aanhangwagen en auto moet niet boven de 3500  kilo uitkomen. Heb je voor werk of klussen een aanhanger nodig die meer gewicht moet vervoeren? Dan is een rijbewijs B+ of BE nodig. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden tijdens het aanschaffen van een aanhanger.

Wat is je budget?

Een aanhanger kost aardig wat geld. Enigszins bepaal je zelf wat je voor een aanhanger nodig hebt. Heb je een aanhanger nodig voor je klusbedrijf dan ben je meer kwijt dan dat je als particulier een aanhanger nodig hebt. De gemiddelde prijs van een aanhangwagen ligt tussen de 1000 en 5000 euro. Echter is het tegenwoordig ook mogelijk om een aanhanger te leasen.

Let op de service en garantie

De service en garantie is niet geheel onbelangrijk bij het kopen van een aanhanger. Je wilt natuurlijk de best mogelijke service en garantie.

Indien je de aanhangwagen voor je bedrijf aan gaat schaffen kan het ook geen kwaad om je bedrijfskleding te laten bedrukken. Met bedrukte bedrijfskleding zorg je namelijk voor een autoritaire uitstraling en genereer je bovendien ook nog naamsbekendheid.

You Might Also Like