Grote klussen

Wanneer is het handig om uit te bouwen?

18 december 2019

Wellicht ken je het wel, je hebt een prachtig koop huis met een grote tuin maar je mist toch net wat ruimte in je woonkamer. Verhuizen is een optie maar het is toch veel handiger om uit te bouwen? Is het mogelijk? Waarom zou ik uitbouwen? Hoever mag ik uitbouwen? Antwoorden op deze vragen krijg je in dit artikel.

Ruimte te kort

Ruimte te kort is een van de grootste redenen waarom mensen uitbouwen. Ze vinden de woonkamer te klein of ze willen de woonkamer verlengen omdat ze het mooi vinden. Ook willen mensen nog wel eens uitbouwen omdat ze meer licht in hun woonkamer willen. Ze willen graag glazen openslaande deuren, alleen dit al maakt de ruimte gelijk een stuk groter.

Hoeveel kost een uitbouw

Een uitbouw is een flinke investering. Het bouwen van een aanbouw van 3 meter breed kost al ruim 14.000 euro. Bij een aanbouw van 5 meter moet je toch al gauw denken aan 20.000 euro. 

Hoever mag je uitbouwen?

Vroeger mocht je maximaal 2,5 meter uitbouwen zonder vergunning. Tegenwoordig mag dit vele malen diepen. Tegenwoordig mag je tot maar liefst 4 meter vergunningvrij uitbouwen.  

Investering

Een uitbouw is een investering in je huis. Het kost veel geld maar de waarde van je huis zal ook flink stijgen. Doordat je woonoppervlak groter wordt en je leefruimte ook zal de aarde van je huis flink stijgen, meer dan de waarde van de investering.

Tip

Neem eens een kijkje op Kadasterdata.nl hier zie je overzichtelijk en snel het grond dat bij jouw huis hoort. Zo voorkom je een hoop moeite om eerst met het kadaster te mailen. Ook kan je makkelijk en snel aan je buren aantonen dat het grond bij jouw huis hoort, zo voorkom je een hoop ruzie.

You Might Also Like