Grote klussen

Goedkoop je huis verbouwen als een echte bouwkundige

25 februari 2019
Verbouwen

Je verbouwt omdat je wilt dat je huis er mooier uitziet en comfortabeler is om in te leven. Het is slim om je renovatie te zien als een speciaal project die je van de grond af moet opbouwen. Eerst zal misschien wel een deel gesloopt moeten worden. Dit kan je eenvoudig laten doen door een sloopbedrijf. Wanneer je een Architect contracteert zal hij alles voor je plannen en maken.  Alleen is een architect vaak erg duur. Wat als je wat geld wilt besparen en het heft in eigen handen wilt nemen? Hieronder staan een aantal tips en ideeën over hoe je een huis kunt verbouwen met een klein budget.

Planning, planning en nog eens planning

Het belangrijkste is om ten eerste een goede planning te maken zodat je zo effectief en efficiënt mogelijk te werk gaat. Daarom zal een architect bij het maken van een planning het werk eerst in sectoren indelen. Dit kan met behulp van een simpel schema’tje in excel. vervolgens zet je achter elk gedeelte wat de beoogde uitkomst moet zijn.

Budget

De volgende stap is budgetteren. Bij een krap budget is het belangrijk om de bedragen zo laag mogelijk te houden. Je streeft toch altijd naar je budget, en wanneer deze lager is zul je ook terughoudender zijn om hier overheen te gaan. Aangezien de meeste mensen bij een verbouwing over het budget gaan kun je beter alle schattingen zo laag mogelijk houden, zodat de overschrijding ook uiteindelijk relatief kleiner wordt.

Nieuw hoeft niet altijd beter te zijn

Een andere goede tip is om niet alles nieuw in te kopen. Tweedehands winkels en marktplaats zijn hierbij je beste vrienden. Probeer waar nodig ook je spullen te hergebruiken, je zult verbaast staan van hoe ver je komt met een likje verf.

Schilderen

Over verf gesproken, wanneer je van plan bent om je huis opnieuw te schilderen vergeet dan niet dat de lichten in een ruimte ook veel invloed hebben op de uiteindelijke kleur van de muur of plafond. Wanneer je voornamelijk lichten in een warme toon in je huis hebt, zal je muur er automatisch warmer uit komen te zien wanneer je lichten aan staan. Doe dan ook wat alle mensen die werken als klusser doen en probeer meerdere samples mee te krijgen van je lokale winkel. Deze kosten vaak niet veel of zijn soms gratis. Zo kun je zeker weten dat alles matcht.

Ga ervoor

Vervolgens kun je aan de slag gaan. Stroop je mouwen op en ga aan de slag! Door het digitale tijdperk waar wij tegenwoordig in leven hoef je niet als professioneel bouwkundige te werken om een huis te verbouwen. Alles is op youtube of op fora te vinden. Vooral bij grote verbouwingen is het belangrijk om toch oog te houden voor details. Voor elk onderwerp valt wel wat te vinden, zelfs voor als je bijvoorbeeld een deurknop wilt restaureren.

Het belangrijkste aan het hele proces is om je doel in gedachten te houden. Daarbij is het ook belangrijk om goed het overzicht te houden en stapsgewijs te werken. Zelf je huis verbouwen doe je namelijk niet in een keer, maar juist in kleine stapjes. Wanneer je dit doet zul je merken dat het allemaal sneller gaat dan verwacht en sta je binnen de kortste keren tegen een gloednieuw huis aan te kijken!

 

You Might Also Like