Keuken

Creatieve manieren om je eethoek op te knappen

26 februari 2019

Je eethoek is een plek waar iedereen zich verzamelt voormaaltijden, dus moet het een plek zijn waar je je trots op kunt voelen. Hier zijn een paar ideeën om je eethoek weer te voorzien van een nieuw uiterlijk.

Schilder de muren

Het schilderen van je muren kan de sfeer van je huis drastisch veranderen. Als je de huidige uitstraling niet meer mooi vindt breng dan gewoon een likje verf aan! Zou kun je de meeste saaie eethoek goed opvrolijken.

Nieuw meubilair

Met nieuwe eetstoelen of een eetbank kun je je eethoek natuurlijk een hele andere sfeer geven. Als je voor comfort gaat worden de stoelen meestal iets massiever. Wil je zoveel mogelijk ruimte creëren? Gebruik dan een stoel die zoveel mogelijk open is. Zo houdt je namelijk meer ruimte over.

Gebruik een tafelloper

Koop een mooie tafelloper. Een tafelloper is een goed accessoire om je eethoek een andere look te geven. Je kunt er meerdere kopen, zodat je de uitstraling telkens naar je eigen stemming kunt maken.

Zorg voor goede verlichting

Gebruik goede verlichting. Verlichting in je eethoek kan een hele hoop doen. Je wilt zeker niet gebruik maken van te felle lichten, dit geeft namelijk een erg vervelend gevoel. Het liefst wil je warme verlichting die dimbaar is.

Hang nieuwe gordijnen op

Nieuwe gordijnen ophangen is daarnaast ook een goede manier om de sfeer aan te passen. Wil je meer ruimte creëren ga dan voor lichte gordijnen. Wil je juist iets meer gezelligheid, dan zijn de donkere gordijnen weer een betere keuze.

 

You Might Also Like