Grote klussen, In en rondom huis, Keuken

Grote Klussen | Waar moet je op letten bij het verbouwen van een keuken?

14 oktober 2015

Grote klussen | Waar moet je op letten bij het verbouwen van een keuken?
Als een keuken en de apparatuur erg verouderd is, of als je niet meer met de keuken kunt doen wat je graag zou willen, dan is een nieuwe keuken gewenst. Dit kunnen redenen zijn om een keuken te laten verbouwen. Een reden voor een verbouwing van de keuken kan ook zijn dat je het huis wilt verkopen en met de keuken verbouwen de prijs van het huis wilt opwaarderen.

Wij Nederlanders koken en eten veel thuis en de keuken speelt daarom een zeer belangrijke rol in onze woning. Een mooie keuken bepaald voor een deel hoe gezond we leven. Het mag dan ook duidelijk zijn dat het zeer belangrijk is hoe een keuken ingericht is. Wat ook de reden is dat, wanneer de keuken verbouwd moet worden, de allereerste vraag die we onszelf moeten stellen is of we een compleet nieuwe keuken willen of dat renoveren voldoende is.

Nieuwe keuken of renoveren

Als een keuken erg verouderd is of als er teveel veranderd moet worden dan kan je het beste kiezen voor een compleet nieuwe keuken. Als er slechts een aantal kleine dingen veranderd moeten worden zoals het aanrecht vervangen, het installeren van inbouwapparatuur of vervangen van kastdeurtjes dan kan er ook voor gedeeltelijk renoveren van een keuken gekozen worden. Vaak is echter al vrij snel de installatie van een compleet nieuwe keuken goedkoper dan een gedeeltelijke renovatie. Tijdens een keuken verbouwen komen veel verschillende taken kijken. Je hebt namelijk met gas en water te maken wat de taak is van een loodgieter, met elektriciteit voor een elektricien, keukenkastjes die de taak zijn van een timmerman en betegeling en/of stucwerk. Als je afzonderlijk al deze professionals moet inhuren dan wordt het verbouwen van de keuken een zeer dure klus, bekijk hier bijvoorbeeld de kosten stucwerk. Het beste kan je daarom een bedrijf inhuren die is gespecialiseerd in het verbouwen van keukens. Deze hebben namelijk alle expertise in huis die nodig is bij het verbouwen van een keuken.

You Might Also Like