Buitenleven, In de tuin, Kleine klussen, Zwembad

Zwembad | Zelf je zwembad schoonmaken

14 oktober 2015

Zwembad | Zelf je zwembad schoonmaken
Als je een zwembad in de tuin hebt, dan weet je dat deze constant onderhouden moet worden om ervoor te zorgen dat je van mooi helder water kunt blijven genieten. Doe je dit niet, dan wordt het water groen en ziet het zwembad er een stuk onaantrekkelijker uit. Je zwembad schoonmaken is dan ook een taak die je het beste zelf kunt doen.

Overigens is het groen uitslaan van water niet het enige probleem waar je tegenaan kunt lopen bij het schoonmaken van een zwembad. Mooi helder water draait allemaal om de juiste PH- en chloorwaardes van het water. Zijn deze waardes echter te hoog, dan heb je wel mooi helder water in je zwembad maar krijgen zwemmers last van hun ogen tijdens het zwemmen.

Hoe krijg je een zwembad goed schoon

Om mooi helder en schoon water in je zwembad te houden, moet de PH-waarde en het chloorpeil van het water precies goed zijn. De marges voor het ideale peil zijn vrij klein en daardoor moet je in staat zijn om de PH- en chloorwaardes goed te kunnen meten. De PH-waarde bijvoorbeeld moet tussen de 7 en 7.4 zijn. De ideale chloorwaarde voor het water in het zwembad is tussen de 0,6 en 1,5 ppm. Verder is het zeer belangrijk om het water altijd goed te blijven filteren. Hoe meer de zon op het water schijnt hoe meer er gefilterd moet worden. Een goede indicatie is tussen de 8-12 uur filteren per dag.

Preventief schoon houden

Het schoonmaken van het zwembad wordt een stuk makkelijker als je er ook voor zorgt dat het zwembad zo schoon mogelijk blijft. Dek het zwembad bijvoorbeeld af met een afdekzeil wanneer het niet gebruikt wordt. Haal ook iedere ochtend met een schepnet al het grove vuil uit het water en met een stofzuiger het kleine vuil. Kunnen genieten van een mooi schoon zwembad is een taak waarmee je continu bezig moet blijven.

You Might Also Like