Kleine klussen

Oh nee, mijn man is klusser!

21 september 2016

Het merendeel van de mannen geniet ervan om hele middagen te klussen in de schuur of in huis. Denk aan het timmeren van een bankje, het verleggen van gootjes voor elektriciteitskabels, enzovoorts. Het komt echter geregeld voor dat mannen denken dat ze meer kunnen dan in werkelijkheid het geval is. Hierdoor duren verbouwingen soms langer dan verwacht, of slagen verbouwingen niet volledig. Je moet er toch niet aan denken, dat je kort na het einde van de verbouwing al met lekkages of niet werkende apparatuur komt te zitten? Bespreek samen met je man wat hij wel zelf kan en welke taken beter aan een ander kunnen worden overgelaten.

 

Welke klussen kan mijn man zelf?

Het is sterk afhankelijk van de ervaring die een man heeft, welke klussen hij zelf uit kan voeren en welke klussen beter door een timmerman gedaan kunnen worden. Neem bijvoorbeeld het leggen van leidingen, waarover je veel informatie kunt vinden op internet. Toch komt het geregeld voor dat hobbyklussers leidingen niet op de juiste wijze aanleggen, waardoor er lekkages ontstaan rond de aansluitpunten van twee leidingstukken. Een lekkage is erg lastig te verhelpen en zorgt vaak voor een blijvende waterschade. In zo’n geval is het dus verstandiger om de hulp van een loodgieter in te schakelen.

 

Zorg voor goede apparatuur

Een succesvolle verbouwing begint bij goed en werkend gereedschap en de juiste werkkleding. Zorg er daarom voor dat je man de beschikking heeft over kwalitatief goede apparatuur. Dit verkleint de kans op complicaties en komt het eindresultaat ten goede. Goed gereedschap bestel je tegenwoordig heel eenvoudig online of kun je in een bouwwinkel kopen. Naast de kwaliteit van het gereedschap, speelt ook de kwaliteit van het gebruikte materiaal een essentiële rol bij een verbouwing in huis.

You Might Also Like