Inrichting

Een kijkje in een bijzonder huis

21 september 2016

Wanneer je regelmatig naar woonprogramma’s op televisie kijkt of door magazines omtrent wonen bladert, zal je regelmatig bijzondere woningen tegenkomen. Denk aan woningen in een geheel eigen stijl, woningen met een interieur waar je zelf nooit op zou komen, enzovoorts. Uit dergelijke woonprogramma’s of tijdschriften kun je veel inspiratie opdoen voor de inrichting van je eigen kamers. Wellicht wil je zelf ook een bepaalde kleurencombinatie in huis gebruiken? Of wellicht zie je nieuwe accessoires, die de lege ruimtes in je kasten of op een bijzettafel goed kunnen opvullen? In dit artikel bespreken we een bijzonder huis, waarin de botanische tuin van buiten naar binnen is gebracht.

 

Wandschilderingen met verschillende planten

Binnen deze woning is gebruik gemaakt van fraaie wandschilderingen. Deze wandschilderingen zijn aangebracht in de vorm van groene planten, waardoor het botanische karakter van buiten direct opvalt wanneer je een kamer binnenloopt. Doordat groen over het algemeen niet te nadrukkelijk aanwezig is in een interieur, zorgt de wandschildering niet voor een rommelig effect in de kamers van je woning.

 

Naast de muurschilderingen wordt er in een dergelijke woning veel gebruik gemaakt van groen. Denk aan een grote plant tussen de bank en fauteuil in de woonkamer, een kast waarin tal van verschillende kleine plantjes zijn opgenomen, enzovoorts. Door het groen heb je niet alleen meer zuurstof in je kamers, maar wordt ook het natuurlijke karakter van dit huis verder versterkt.

 

Natuurlijke meubels in de woonkamer

De woonkamer van dit huis is gevuld met meubels die een natuurlijke uitstraling hebben. Je kunt hierbij denken aan meubels die gemaakt zijn van eikenhout, meubels van oud steigerhout, enzovoorts. Over het algemeen zijn deze meubels iets duurder dan de meeste andere meubels, maar ze passen perfect in dit type woning. Daarbij is het bij bijvoorbeeld een bijzettafel van steigerhout mogelijk om deze zelf te maken.

You Might Also Like