Inrichting

Tips voor wooncomfort voor senioren

20 juni 2018

Wooncomfort is voor senioren erg belangrijk. Het moet een plek zijn die geheel is ingericht om makkelijk te wonen. Er zijn hierbij een aantal dingen van belang. Denk bijvoorbeeld aan medische hulp dichtbij huis, een traplift en een makkelijk te gebruiken badkamer.

 

Medische hulp dichtbij huis

Medische hulp dichtbij huis is noodzakelijk voor senioren. Senioren hebben nou eenmaal vaker medische hulp nodig dan mensen in andere leeftijdscategorieën. Er zijn seniorenwoningen die grenzen aan verpleeghuizen. Hierbij woon je wel op jezelf, maar is hulp dichtbij.  Je hoeft er natuurlijk niet voor te kiezen om naast een verpleeghuis te gaan wonen, er zijn nog veel meer opties.

Een traplift in je huis

Wat zeker niet vergeten mag worden is een traplift. Traplopen is voor sommige senioren erg moeilijk. Het doet pijn aan het lichaam en hierdoor kunnen ze niet optimaal van hun woning gebruik maken. Een traplift is de oplossing voor dit probleem. Het kost geen moeite voor senioren om te gebruiken en een senior kan optimaal genieten van zijn of haar hele huis. Trapliften worden door bedrijven zelf geïnstalleerd, dus je hoeft zelf geen moeite te doen. Ideaal dus.

 

Makkelijk te gebruiken badkamer

Een makkelijk te gebruiken badkamer is nodig voor senioren. In badkamers gebeuren namelijk vaak de meeste ongelukken in huis. Het is hierbij handig dat er in de douchecabine of in bad een antisliplaaf zit. Dit voorkomt dat je uitglijdt. Daarnaast is het ook mogelijk om een badlift te kopen. Met een badlift zak je zo ver naar beneden als je zelf wil. Het is ook handig voor senioren om een beugel rond de wastafel te nemen. Je kan namelijk niet steunen op een wastafel, dit is erg gevaarlijk. Het beste is dus om voor een beugel te kiezen, hier kan je wel op leunen.

You Might Also Like