Grote klussen

5 handige tips voor de jaarlijkse opruiming

21 september 2016

Je kunt er niet aan ontkomen, het opruimen van je volledige woning! Veel mensen zien op tegen de jaarlijkse opruiming, wat niet voor niets is. Vaak gaat deze jaarlijkse opruiming gepaard met veel stress. Hoe zorg jij ervoor dat je woning aan het eind van ieder jaar weer netjes is opgeruimd? We geven je graag een aantal tips om je woning efficiënt en in goede harmonie op te ruimen met z’n allen.

 

Tip 1: verdeel het opruimen over meerdere dagen

Om stress tijdens het opruimen van je woning te voorkomen, is het raadzaam om het opruimen in verschillende stappen te doen. Begin bijvoorbeeld met de woon- en slaapkamer in huis en doe op een andere dag de keuken en garage. Door het te verdelen blijft het einde in zicht en wordt stress vermeden.

 

Tip 2: opruimen doe je samen!

Efficiënt opruimen is alleen mogelijk als je dit met z’n allen doet. Denk bijvoorbeeld aan het sorteren van kleding. De mening van een ander kan bepalend zijn voor het wel of niet weggooien van oude kleding. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor oude apparatuur in de keuken en garage.

 

Tip 3: verkoop oude spullen

Heb je veel oude spullen die je niet meer nodig hebt? Verkoop deze spullen via een online marktplaats of bij een tweedehands winkel in de buurt. Zo houd je geld over aan de jaarlijkse opruiming, wat je kunt gebruiken voor nieuwe spullen!

 

Tip 4: zorg voor voldoende ontspanning

Een hele dag opruimen is voor niemand leuk, dus zorg ook voor voldoende ontspanning tussendoor. Ga in je pauze even naar buiten, neem een lekker glas wijn op het terras of loop een blokje om. Zo raak voor even uit de opruimmodus en kun je ontspannen.

 

Tip 5: gebruik muziek op de achtergrond

Tijdens het opruimen is er niets fijner dan een gezellig muziekje op de achtergrond. Zo blijft de sfeer goed!

You Might Also Like