Grote klussen

Schutting in je tuin

26 september 2019

Je hebt net een nieuwbouwwoning gekocht. Natuurlijk ben je druk met het huis op zich, maar heb je ook al nagedacht over je tuin? En dan met name over de afbakening van je tuin? Het is niet het eerste waar je aan denkt als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht. Maar hoe fijn is het dat wanneer je eindelijk je nieuwe huis kunt betrekken, je kunt genieten van je privacy en geen inkijk hebt van de buren? Ja inderdaad, dat is fijn. Door het plaatsen van een schutting, zit je lekker comfortabel in je nieuwe huis.

Douglas houten schutting

Schuttingen zijn er in verschillende soorten hout. We zien het steeds vaker dat er gekozen wordt voor een duurzame schutting. Vaak wordt er gewerkt met 2 soorten hout. Geïmpregneerd hout of Douglas hout. Geïmpregneerd hout wil zeggen dat er in het hout (schadelijke)stoffen zijn verwerkt om het hout langer mee te laten gaan. Zo is het hout langer bestand tegen verschillende weertypen, schimmels en bacteriën. Wanneer je kiest voor Douglas hout, weet je zeker dat je een van nature duurzame schutting hebt. Dit omdat er bij Douglas hout geen geïmpregneerde schadelijke stoffen worden gebruikt en net zo lang (misschien wel langer) meegaat als geïmpregneerd hout.

Verschillende soorten schutting

De afmeting en de uitstraling van elke schutting is anders. Handig is om gebruik te maken van hout in combinatie met beton. Waarom? Als hout rechtstreeks op de grond staat kan er houtrot ontstaan. Dit wordt veroorzaakt door het vocht van de grond. Nederland is nou eenmaal een land met verschillende weertypes en regen is er daar zeker één van. Wanneer je een houten schutting op een betonplaat plaatst, komt deze niet rechtstreeks in contact met de grond. En omdat het hout niet op de grond rust, heeft houtrot geen kans. Daarnaast is het verstandig om de schutting tussen betonpalen te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je schutting stevig staat en tegen een stootje kan. Nog een fijne bijkomstigheid is dat je naar de schutting geen omkijken hebt, omdat het
onderhoudsvriendelijk is. Wanneer je een schutting koopt in combinatie met beton ben je er zeker van dat je jarenlang kunt genieten van een mooie stevige schutting.

You Might Also Like