Grote klussen

Werk op hoogte uitvoeren? Ga altijd veilig te werk!

21 mei 2019

Niet alleen aan de binnenkant van jouw woning moet allerlei werk verricht worden, maar ook aan de buitenkant. Zo moet je bijvoorbeeld geregeld jouw ramen wassen. Dit kun je natuurlijk uitbesteden, maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen. Daarnaast is het verstandig om zo af en toe jouw dakgoten schoon te maken en rommel te verwijderen. Uiteraard zijn er ook grotere werkzaamheden mogelijk aan de buitenkant van jouw woning. Mogelijk ben jij wel van plan de boeien te schilderen of misschien ga jij jouw dakpannen wel zelf vervangen. Nagenoeg al deze werkzaamheden worden op hoogte uitgevoerd. Daarom is het belang dat jij veilig te werk gaat.

Maak gebruik van een ladder

Voor het schoonmaken van jouw dakgoot is een ladder bijzonder handig. Deze zet je namelijk tegen jouw woning aan en je klimt vervolgens naar boven. Ook voor het wassen van de ramen op de eerste verdieping kun jij goed een ladder gebruiken. Pas echter wel op wanneer jij alleen op een ladder werkt. Een kleine misstap kan namelijk al fataal zijn. Bovendien moet jij wel over een goede ladder beschikken. Lang niet alle ladders zijn namelijk van goede kwaliteit. Het is overigens verstandig altijd iemand mee te vragen wanneer jij een ladder op gaat. Deze persoon gaat niet mee naar boven, maar houdt beneden de ladder tegen. Hierdoor voorkom jij dat de ladder onder jou vandaan schiet.

Pak het professioneel aan met een steiger

Een ladder is niet altijd handig. Waarom niet? Omdat jij een ladder geregeld moet verplaatsen om bij het volgende deel van bijvoorbeeld jouw dak te komen. Dit kan behoorlijk frustrerend werken. Wil jij niet telkens naar beneden moeten om de ladder te verzetten? Overweeg dan om een steiger te kopen. Met een steiger kun jij namelijk makkelijk een groot deel van de werkzaamheden uitvoeren zonder dat jij een steiger constant moet verplaatsen. Bovendien zijn steigers er in allerlei soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld een rolsteiger. Deze is makkelijk te verplaatsen. Nog een laatste voordeel van een steiger is dat werk op hoogte een stuk veiliger uitvoerbaar is. Waarom? Omdat jij op een plateau staat dat omheind is door hekwerk. Door gebruik te maken van een steiger is de kans op een val dus aanzienlijk kleiner.

You Might Also Like