Grote klussen

Verhuistips.. en verhuisfouten!

19 mei 2016

Wij Nederlanders verhuizen gemiddeld zo’n 7 keer in ons leven. Sommige mensen wat meer, sommige mensen wat minder. Omdat het voor verreweg de meeste mensen dus niet heelmaal een routineklus is, worden er nog al eens verhuisfouten gemaakt of wordt het verhuizen in zijn geheel niet handig aangepakt. Voor die mensen (dus eigenlijk: voor iedereen!) sommen we hier een paar tips & tricks op!

Verhuistip #1: Plan goed en begin vroeg

Verhuizen is altijd een hele bedoening. Of je nu klein woont of groot woont, of je voor de eerste keer verhuist of voor de vierde keer, het is altijd een flinke klus! Het is daarom belangrijk dat je op tijd begint met het hele traject. Begin dus ruim van te voren (een paar maanden) al met nadenken over de verhuizing. Je hebt dan alle tijd om het hele proces uit te denken, alle verhuisbenodigdheden aan te schaffen, alle adresgegevens over te zetten, vrij te nemen enzovoorts enzovoorts.

Belangrijk: verkijk je hier niet op, maar begin echt tijdig!!

Verhuistip #2: Verhuisbusje huren

We zijn er voor nu even vanuit gegaan dat je zelf gaat verhuizen. Dat betekent dat je een aantal dingen moet regelen en aan een aantal dingen moet denken. Bijvoorbeeld:  je moet een verhuisbus huren – en dan bij voorkeur kilometervrij. Maar je moet ook zorgen dat je 1 of 2 sterke vrienden regelt die je mee kunnen helpen te sjouwen. Verder is het belangrijk dat je een parkeerplek hebt vlak bij de deur. Voor mensen in de stad betekent dit soms: zorg dat die plek vrij is! Je komt van een koude kermis thuis als je met elke lading 70 meter moet lopen (en terug!) naar het busje.

Veel gemaakte verhuisfout #1: de wasmachine niet ontwateren

Dit is belangrijk, want anders heb je kans dat tijdens het sjouwen al het water eruit komt storten. En dat is véél water. Vergeet dus niet de wasmachine te ontwateren vervolgens het deurtje voor de zekerheid goed dicht te tapen.

Veel gemaakte verhuisfout #2: te weinig verhuismateriaal ingekocht

Dat zul je altijd zien: ben je flink aan het sjouwen, blijken de verhuisdozen op te zijn. Of is er geen tape meer. Of blijken grote meubels toch door het raam naar binnen te moeten en heb je geen touw. Vervolgens kijk je op je horloge:  7 uur ’s avonds. Winkels dicht. En het verhuisbusje moet vanavond laat ingeleverd worden en is morgen al verhuurd. Bovendien moet je morgen werken. De problemen stapelen zich op!!!

Wil je niet zelf verhuizen, maar wil je het uitbesteden? Bekijk dan eens bedrijven als Moveria, Emoov, Goedkoopverhuizen, Studentenkarwei etc.

Ben dit voor en zorg dat je dus alles vóór de verhuisdag al hebt gekocht! Dit hangt nauw samen met verhuistip #1: bereid je goed voor. Dat is erg belangrijk.

Maar, om met een positieve noot te eindigen: als je je dan gewoon goed hebt voorbereid, gaat alles zeker goed komen!

You Might Also Like