In de tuin

Een trampoline voor in de tuin

23 mei 2016

Een trampoline voor in de tuin is een leuk verjaardagscadeau voor kinderen, omdat kinderen hier hun energie goed op kwijt kunnen en het de beweging stimuleert. Ook voor volwassenen in een trampoline in de tuin erg leuk. Voor het kopen van een trampoline in de tuin, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten.

De maat van de trampoline

Een trampoline moet wel passen in de tuin. Daarom is het handig om eerst de tuin op te meten. Reken voor de veiligheid ook een ruimte om de trampoline heen. Meestal is een ruimte van 1,5 meter om de trampoline heen voldoende.

Draagkracht

Niet iedere trampoline kan even veel gewicht houden. Wanneer kinderen nog in de groei zijn, koop dan niet een trampoline die weinig kan hebben, anders moet je snel weer opzoek naar een nieuwe.

Kwaliteit

Het is belangrijk om te bedenken voor welke kwaliteit je kiest. Veelal kun je op internet reviews lezen van trampolines, zodat je weet wat een goede prijs-kwaliteitverhouding is en hoelang de trampoline meegaat. Ook is het goed om na te denken over de keuze voor een inbouwtrampoline of een gewone trampoline.

De vorm

De meeste trampolines hebben een ronde vorm, maar dat zegt niet dat er geen rechthoekige trampolines op de markt zijn. Rechthoekig trampolines zijn een goede keuze wanneer je kind of jijzelf op turnen zit. Een rechthoekige trampoline geeft namelijk meer controle over de sprong en deze past vaak ook beter in de tuin. Een ronde trampoline heeft prijstechnisch weer voordelen.

You Might Also Like