In de tuin

Hoe meet ik de juiste maat voor de kussens op maat?

24 mei 2016

Kussens op maat bestellen? Het opmeten van de kussens dient op de juiste wijze te gebeuren. We delen een aantal tips voor het opmeten van de kussens op maat, zodat de kussens optimaal aansluiten bij de loungeset of bank die u heeft staan.

Kussens opmeten

Het opmeten van de kussens is niet moeilijk. Het is vooral van belang alle maten goed op te nemen. Meet bijvoorbeeld de lengte aan de bovenkant (en aan de onderkant), van links naar rechts. Meet de hoogte van boven naar beneden en meet de diepte van voor naar achter. Houd bovendien rekening met de dikte van de kussens. Kijk naar de dikte van de arm- en rugleuning en stem die daar goed op af. Dit helpt u de juiste maten op te meten en vervolgens de kussens op maat te bestellen.

Zitkussens op maat

Benieuwd naar tips voor de zitkussens op maat? De gemiddelde dikte van een regulier zitkussen bedraagt 4 – 6cm. De loungekussens om op te zitten hebben veelal een dikte van 8 – 12cm. Qua zithoogte kun je rekening houden met 47 – 49cm voor de reguliere zitkussens. Een lounge zitkussen meet over het algemeen zo’n 42cm. Houd er vooral rekening mee dat het zitkussen niet te dik wordt, dat kan tot een te hoogte zitpositie leiden. Een dunner kussen op maat kan er op die manier voor zorgen dat u prettiger kunt gaan zitten of lekker onderuit kunt zakken in de loungeset.

Rugkussens op maat

De rugkussens op maat bestellen? Een kussen op maat voor in de rug steekt bij voorkeur zo’n 10 – 15cm uit. De dikte bedraagt zo’n 15 – 25cm en het is verstandig om in de breedte zo’n 5cm extra te bestellen. Pas op met kussens groter dan 100 – 120cm, het is dan beter om het kussen in twee verschillende delen te verdelen. Op die manier bestelt u de gewenste kussens op maat. De bovenstaande maten gelden voor plofkussens, indien u strakke kussens op maat wenst kunt u de boven- en onderlengte precies afmeten en de kussens tegen elkaar aan plaatsen.

You Might Also Like