In de tuin

Tips om zelf een schutting te bouwen

30 maart 2017

Een deel van je tuin op de scheiding met je buren heeft zich tot een heus tochtgat ontwikkeld. Daarnaast kun je prima met de buren overweg maar zou wat meer privacy je woongenot een stuk verhogen. In dat soort situaties doe je er verstandig aan een schutting te overwegen. Overleg altijd even met je buren om irritaties achteraf te voorkomen. Zien zij een schutting helemaal niet zitten, dan moet je namelijk op een vastgestelde afstand van de erfgrens blijven. Het mooiste is natuurlijk als je het eens kunt worden met elkaar en samen een schutting kunt plaatsen. Dit mag dan gewoon op de erfgrens. Wij geven je hier enkele adviezen om een degelijke schuttingvariant te creëren.

Kies voor een horizontale schutting

Wij adviseren je voor een horizontale plankconstructie te kiezen. De reden is dat dit veel meer stevigheid biedt en minder zaagwerk vereist. Hierdoor heb je ook veel minder hout nodig dan bij een verticale plankconstructie het geval is. Wanneer je zelf je schutting bouwt kun je in overleg met de buren ook zelf de hoogte bepalen. Bovendien heb je met de horizontale schuttingvariant veel minder doorkijk wat je privacy zeker ten goede komt.

Benodigde schuttingmaterialen

Nadat je de horizontale schuttingplanken per meter hebt besteld, schaf je het benodigde aantal palen, paalhouders en de juiste schroeven aan. Leg vervolgens ter voorbereiding een grondboor, touw voor het uitzetten, een paalhamer, houtboren, een waterpas en een houtzaag klaar. Vergeet ook niet om tijdens de klus werkhandschoenen te dragen, dit voorkomt een hoop splinterleed.

You Might Also Like