Planten & Bloemen

Planten voor het hele jaar

30 maart 2017

Voor veel mensen is de tuin het centrum van ontspanning en puur genieten van de pracht en praal die de natuur te bieden heeft. Je poot vandaag een mooie plant en even later begint deze te groeien en te bloeien. Schitterende kleuren en bloemgeuren zijn het resultaat. Je tuin als geheel is als een harmonieus orkest waarvan jij de dirigent bent. Wist je dat je niet alleen in het voorjaar en in de zomer van deze schoonheid kunt genieten? Wanneer je voor planten kiest die het hele jaar door pieken kun je in alle seizoenen je tuinpracht bewonderen.

Kunst met de acanthus

Een uitstekend voorbeeld van een plant waar je het hele jaar door van geniet is de acanthus. Bovendien is de acanthus van cultuurhistorische waarde. Het blad van deze plant gold waarschijnlijk als inspiratiebron voor het kapiteelmotief van de Griekse zuilen. Bij de acanthus zal je niet meteen van de bloem onder de indruk zijn maar des te meer van de vruchten die het laat zien. Je kunt de acanthus op zichzelf plaatsen maar ook met meerdere tegelijk. Waar je ook voor kiest, de acanthus is het hele jaar door een lust voor het oog.

De penningen van Judas

Wie de Bijbelverhalen kent weet dat Jezus door Judas werd verraden voor 30 zilverlingen. Het verhaal wil dat Judas bij zijn verhanging deze zilverlingen liet vallen en dat van daaruit de judaspenning is gegroeid. Hoe het ook zij, de judaspenning is een prachtige tuinplant. Na de wit- of lilakleurige bloemen verschijnen de schitterende doorzichtige zaaddozen die zo kenmerkend voor deze plant zijn.

You Might Also Like