In en rondom huis

Een gegoten betonvloer

25 mei 2016
Badkamer verlichting

Gietvloeren worden alsmaar populairder. Je ziet ze steeds vaker terug in badkamers, keukens én woonkamers. Het staat niet alleen prachtig bij natuurlijke materialen als bamboe en hout, maar is ook nog eens prachtig te combineren met allerlei gekleurde meubels en accessoires. De gietvloer is toepasbaar binnen elke woonstijl. Ontdek alle voordelen!

Ontdek de voordelen van een gietvloer

Een gietvloer is niet alleen een lust voor het oog, maar is ook erg makkelijk te onderhouden omdat ze compleet naadloos zijn. Bovendien zijn ze duurzaam en gaan erg lang mee. Binnen de gietvloeren zijn er twee verschillende soorten te onderscheiden: de cementgebonden gietvloer en de kunststof gietvloer (polyurethaan). Elke vloer heeft zijn eigen speciale uitstraling en kenmerken.

Cementgebonden gietvloer
De meest authentieke gietvloeren van beton zijn de cementgebonden gietvloeren. Door de natuurlijke en robuuste look and feel zie je ze vaak in een industrieel interieur. De vloer kenmerkt zich door de speciale textuur die zichtbaar blijft, terwijl hij toch vloeistofdicht en vlekvrij is. De zichtbare hand van de bewerker geeft de vloer een bijzondere uitstraling. En vlekjes, vuiltjes en beschadigingen vallen niet zo op, omdat de vloeren niet helemaal egaal zijn.

Gietvloer van polyurethaan

Polyurethaan (PU) is een kwalitatief sterke kunststof. De uitstraling van een PU gietvloer is anders dan die van een cementgebonden gietvloer. Een PU gietvloer is egaler, rustiger en verkrijgbaar in vele diverse kleuren. Een aantal voordelen van deze soort gietvloeren is dat ze kras- en slijtbestendig zijn, UV stabiel en geschikt zijn voor keuken en badkamer omdat ze vlek werend én vloeistofdicht zijn. Ook zijn ze elastisch, en scheur overbruggend.

Ook een gietvloer in uw woning?
Wilt u ook graag een gietvloer in uw woning? Laat u dan goed adviseren door een gietvloerspecialist. Een echte expert is Stone Gietvloeren. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden in uw woning.

You Might Also Like