In en rondom huis

Een camper matras op maat laten maken

22 april 2020

Je beschikt nog niet zo lang over een mooie camper waar je regelmatig mee op pad gaat. Je hebt er al een paar reizen gemaakt en hebt er met volle teugen van genoten! Alleen het slaapcomfort mag wel iets beter en daarom wil je investeren in een camper matras op maat. Je bent er namelijk achter gekomen dat het lastig is om de geschikte maat te vinden bij de standaard matrassen. Tijd om te kiezen voor een camper matras op maat!

Mogelijkheden
Als je ervoor kiest om je camper matras op maat te laten maken, zijn er best veel mogelijkheden. Je kunt zelf de afmetingen bepalen, zowel in de lengte als in de breedte. Maar ook is het mogelijk om zelf de vorm te kiezen die voor jouw camper geschikt is. De keuzemogelijkheden voor de vorm van de camper matras zijn vrij groot. Wat ook handig is, is de mogelijkheid om online je camper matras op maat te bestellen. Zodat je niet het halve land hoeft door te reizen op zoek naar een geschikte leverancier. Ook als de standaard vormen op maat voor je camper matras niet geschikt zijn voor jouw camper, kun je vaak online de maten en de keuze van je camper matras opgeven, zodat deze netjes op je thuisadres wordt afgeleverd. Het is dan wel belangrijk een duidelijke tekening te maken met de maten.

Geschikte vormen camper matras
Omdat niet iedere camper hetzelfde is, zijn er verschillende vormen waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld een gewone rechthoekige matras; hierbij hoef je alleen de lengte- en de breedtemaat op te geven en de dikte van de matras. Ook is er de Franse matrasvorm. Dit is een camper matras met een schuine of ronde hoek. Om de keuze nog groter te maken zijn er ook camper matrassen op maat voor de vormen: matras met een punt, een rechthoekige matras met een uitsnede en tot slot een trapezium matras, eventueel met twee schuine hoeken. Bij alle vormen matras is het erg belangrijk om de goed op te meten zodat je camper matras goed past.

Nog meer te kiezen
Naast het kiezen voor de juiste vorm voor de camper matras op maat, moet je ook kiezen voor de soort matras. Want ook op reis wil je graag goed kunnen slapen. De keuze van de soort matras hangt weer van verschillende factoren af. Op de eerste plaats van de houding in bed: slaap je op je zij, op je rug of op je buik? Dat bepaalt of je kiest voor een soepele matras of een meer stevige matras. Dan moet je ook kijken naar de hardheid van de matras. Afhankelijk van je gewicht en lengte kies je voor een soepele, een medium of een stevige matras. De keuze van de materialen zelf hangt weer af of je het snel warm of snel koud hebt in bed. Tot slot is er qua materiaal de keuze uit: pocketvering, koudschuim, latex, polyether en een binnenveringmatras. Kortom: een camper matras op maat laten maken, is een proces van je goed laten informeren.

Bron: jouwinboedel.nl

You Might Also Like