In en rondom huis

EPDM dakbedekking leggen doe je eenvoudig zelf

13 januari 2021

Zelf je schuur, garage of het dak van je huis of vakantiehuisje leggen scheelt je veel kosten. Maar als je dit nog nooit eerder gedaan hebt, twijfel je misschien om deze klus aan te pakken. Begrijpelijk, maar nergens voor nodig, want dit soepele, synthetisch rubber leg je heel eenvoudig zelf. Het rubber zit op een rol, die heel makkelijk uit te rollen is. Ook zonder enige ervaring leg je het rubber keurig, strak op de juiste plek. Maar eerst dubbelzijdig insmeren met EPDM lijm. Daarmee zet je de EPDM dakbedekking stevig vast.

 

De voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is een duurzaam product van zeer goede kwaliteit. Het beschermt je dak tegen storm en regen en het gaat zeker 50 jaar mee. Dat betekent dat je, als je deze klus eenmaal geklaard hebt, 50 jaar lang bijna geen omkijken meer hebt naar je dak. Alleen een jaarlijkse controle is wel aan te raden. Controleer dan de dakranden, de hoeken en de hemelwaterafvoeringen goed, want die plaatsen zijn wat kwetsbaarder dan de rest van het dak. Eventueel een kleine reparatie als dat nodig is, maar verder hoef je jarenlang niets aan het dak te doen.

 

EPDM folie wortelvast

EPDM dakbedekking is niet alleen bestendig tegen weersinvloeden, ook is het rubber wortelvast. Dat betekent dat wortels van planten niet door het rubber heen kunnen dringen, waardoor lekkage kan ontstaan. EPDM dakbedekking laten geen wortels door, waardoor het dak volledig waterdicht blijft en groen geen kans krijgt zich in de loop der jaren op het dak te installeren. Als je een sedumdak of een daktuin aan wilt leggen is EPDM folie dan ook een prima keuze. De wortels van Sedum en ander groen kunnen niet door het folie heendringen. Waterdichtheid blijft op die manier jarenlang gegarandeerd.

 

You Might Also Like