In en rondom huis

Voordelen van verschillende deurmatten

29 december 2015

Verschillende soorten deurmatten

Deurmatten zijn er in allerlei soorten en kleuren. Zo heb je matten voor binnen en matten voor buiten: kokosmatten, rubbermatten, multimatten en ga zo maar door. Hieronder volgt een beschrijving van de voordelen van kokos-, rubber- en multimatten.


Kokos deurmatten

Kokosmatten zijn gemaakt van (de naam zegt het al) vezels die aan de buitenkant van de kokosnoot zitten. Deze matten ogen alsof ze lang meegaan en dat doen ze ook. Kokosmatten zijn eenvoudig te reinigen. Dit kan door de mat simpelweg uit te kloppen of te stofzuigen. De meeste kokosmatten worden gemaakt van 100% natuurlijke materialen, hierdoor wordt het millieu ontzien. Kokosmatten zijn geschikt voor binnen en buitengebruik. Kies je er voor om de mat buiten te gebruiken houd er dan rekening mee dat de mat een kortere levensduur heeft dan wanneer je hem voor binnen gebruikt. Dit komt door de weersinvloeden. Kokosmatten zijn uitermate  geschikt om leuke patronen in te weven. Denk bijvoorbeeld aan een leuk dier, gebouw of simpelweg: welcome home om maar wat te noemen.

 

Rubberen deurmatten
De variaties in rubbermatten zijn vrijwel eindeloos. Zo heb je rubbermatten die heel simpel gemaakt zijn zonder patroon tot aan de meest uiteenlopende vormen zoals een rubbermat in de vorm van dieren, planten gebouwen en ga zo maar door. Je ziet dat rubbermatten vaak gebruikt worden als deurmat voor het opvangen van vuil en stof. Hierdoor heb je binnen minder werk aan het vuil en stofvrij houden van je huis. Bij winkels en bedrijven zie je vaak dat ze als ze kiezen voor rubbermatten dat ze een wat neutralere deurmat kiezen, terwijl particulieren vaak kiezen voor een rubberen deurmat met een leuk patroon. Rubberen deurmatten liggen altijd stevig op de grond en zullen niet snel verschuiven, dit komt door de anti-sliplaag.

 

Multimatten
Multimatten zijn het beste van kokosmatten rubberen deurmatten gecombineerd. Je behoudt de mogelijkheid van kokosmatten om leuke patronen, teksten etcetera in de mat in te weven en het gemak van rubberen deurmatten die beschikken over een goede anti-sliplaag. Hierdoor heb je dus een leuke deurmat die ook nog eens een anti-sliplaag heeft, twee vliegen in een klap.

 

Deurmat cadeau geven?  

Heb je er al eens aan gedacht om een deurmat cadeau te geven? Op http://www.giftsmore.nlvind je veel verschillende deurmatten in allerlei kleuren en variaties. Hartstikke leuk om cadeau te geven.

 

kmmxl_1 kmrm_2

You Might Also Like