In en rondom huis

Het juiste beslag voor je retro interieur

1 december 2015

Felle kleuren, opvallende patronen, ronde vormen en ‘over the top’: ben jij ook zo fan van de retro woonstijl? Retro combineert stijlvol met kitsch en roept tal van nostalgische gevoelens op. Het is de ideale woonstijl voor wie niet van modern en strak houdt.

De kenmerken van een retro interieur

Een retro interieur herken je veelal meteen aan de meubelen en aan de gebruikte kleuren. Klassiekers als de Arne Jacobsen Egg Chair of de Charles Eames DSW stoel zijn onmisbaar. Qua kleuren grijpt men ofwel naar felle kleuren als rood en oranje, ofwel naar rustige natuurkleuren als bruin, wit en grijs. Ook natuurlijke materialen spelen een grote rol: houten stoelen, tafels en kasten in barokke stijl mogen niet ontbreken. Tot slot zijn de accessoires ook erg belangrijk: enkele oude posters, een oude koekjestrommel of een vergeelde foto geven je interieur het nodige cachet mee.

Het juiste beslag maakt het plaatje compleet

Heb je het gevoel dat er nog iets mist in je retro interieur, dat het nog niet volledig af is? Dan zitten de details nog niet helemaal goed! Het zijn de details die een retro interieur maken of kraken. Een van de belangrijkste details daarbij is het meubelbeslag, dat zijn de knopjes en greepjes van je meubelen. Retro meubelslag straalt authenticiteit uit, en gecombineerd met retro raam- en deurbeslag werkt het je interieur af tot in de puntjes.

Retro meubelbeslag bij Dauby

Bij Dauby vindt je retro meubelbeslag, deurbeslag en raambeslag. Kenmerkend zijn de authentieke uitstraling en het oog voor detail. Criteria als uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsgemak staan bij ons voorop. Natuurlijke materialen als brons, wit brons en britannium trotseren de tijd, en gaan dan ook perfect op in je retro interieur. Ze geven je interieur bovendien de nodige authentieke uitstraling mee, die nodig is als contrast met de kitsch die zo typerend is voor de retro interieurstijl.

You Might Also Like