In en rondom huis

PVC visgraat vloer

28 juni 2019
visgraat

U bent vast bekend met PVC vloeren. Er zijn veel verschillende typen PVC vloeren en een van die typen is het PVC visgraat. De PVC visgraat is een type dat bekend staat om zijn mooie, luxe en authentieke look. Voorheen waren de visgraat vloeren voornamelijk te vinden in herenhuizen en andere luxe huizen. Tegenwoordig is PVC visgraat voor iedereen verkrijgbaar en is het geschikt voor ieder huis of appartement. 

PVC visgraat is goed te betalen

Vaak wordt gedacht dat PVC visgraat erg duur is en trekken hieruit de conclusie dat het niet de moeite waard is. Echter valt dit heel erg mee. Kijkend naar de goedkoopste variant, wat laminaat  is, kun je deze al aanschaffen voor 4 euro per vierkante meter. Op de tweede plaats komt PVC vloer welke ongeveer 20 euro per vierkante meter kost, PVC visgraat is iets duurder namelijk rond de 37 euro per vierkante meter. Het duurste is en blijft een echte houten vloer welke kan oplopen tot wel 80 euro per vierkante meter. 

Veel voordelen van PVC

PVC visgraat vloeren zijn nauwelijks nog te onderscheiden van echte normale houten vloeren. Dit is geweldig omdat je voor een lage prijs bijna dezelfde look hebt. Wie wilt nou niet een luxe en authentieke look van hout. PVC visgraat licht eiken is bijvoorbeeld een ontzettend populaire vloer. Verder is het PVC duurzaam, slijtvast en comfortabel. Het grootste voordeel is dat het gemakkelijk schoon te maken is. Als er drinken wordt gemorst, kunt u er gemakkelijk overheen gaan met een dweil en vervolgens is de vloer weer schoon. Verder is de vloer eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Een houten vloer daarentegen kan snel beschadigen wat hoge kosten met zich mee brengt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan lakschade. PVC visgraat met vloerverwarming is ook erg populair. Dit heeft te maken omdat de vloer van dun materiaal is en ideaal is voor vochtige ruimtes. Daarnaast heeft de vloer een laag loopgeluid en heeft daardoor een aangenaam akoestiek. Economisch is de PVC visgraat vloer ook erg aantrekkelijk omdat het product bijna niet vervangen wordt door zijn duurzaamheid. 

Veel mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden bij het kiezen van PVC visgraat vloer. De samenstelling kan bestaan uit tal van verschillende kleuren. Denk hierbij aan licht eiken of aan bijvoorbeeld donker eiken. U kunt alles zelf bepalen en samenstellen. Ook de breedte en lengte van de planken zijn zelf te bepalen. Hierdoor kunt u zelf de vloer samenstellen op basis van uw persoonlijke voorkeuren. 

Inspiratie

Om inspiratie op te doen kunt u op zoek gaan naar verschillende vloeren. Kijkt u eens rond in uw omgeving zoals bij uw buren of bij kennissen, misschien hebben zij wel een PVC visgraat vloer. Ook kunt u op internet veel voorbeelden terugvinden. In de winkel kunt u natuurlijk ook rondkijken. Het voordeel bij het bezoeken van een winkel is dat u de materialen direct kunt voelen. Verkopers kunnen u op locatie advies geven over een passende vloer bij u in huis.

You Might Also Like